Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi împărțite șoferilor autovehiculelor de mare tonaj

De la începutul anului, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au aplicat 44 sancțiuni contravenționale conducătorilor autovehiculelor de mare tonaj aflați în tranzit în Municipiul Arad, circulând pe drumurile publice fără a deține autorizații de acces corespunzătoare zonei tranzitate.

Amenzi împărțite șoferilor autovehiculelor de mare tonaj
Comentează 0

Cele mai tranzitate cartiere sunt Micălaca și Confecții, unde patrulele sunt prezente zilnic, pentru a pune în aplicare prevederile HCLM nr.303/2016 privind aprobarea Regulamentului de acces și circulația utilajelor și a autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în municipiul Arad. Amenzile aplicate conform art.22 lit. ”d”, însumează 43.000 lei, ”accesul/circulația autovehiculelor în zonele pentru care s-au instituit interdicţii sau restricţii, fără autorizaţie de acces/ vignetă sau fără autorizaţie de acces corespunzătoare zonei”, de la 1.000 lei la 1.500 lei.

Acțiunile de acest gen vor continua, ținând cont și de numeroasele sesizări formulate de cetățenii orașului referitor la încălcarea reglementărilor legale privind circulația autovehiculelor de tonaj greu în zonele restricționate din municipiul Arad. Menționăm că, în acest an, Primăria Municipiului Arad a eliberat prin ghișeul instituției, respectiv prin portalul de servicii, 286 autorizații de acces pentru intrarea vehiculelor de mare tonaj în oraș și s-au efectuat 761 de plăți online pentru acces de o zi.


Scrie un comentariu

trimite