Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi de zeci de mii pentru arădenii care au parcat, şi au pus utilaje sau pietriş pe spaţiile verzi

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au continuat acțiunile care i-au avut în vizor pe arădenii care au deteriorat spaţiile verzi, prin depozitarea diverselor materiale, parcarea automobilelor sau în urma incendiilor.

Amenzi de zeci de mii pentru arădenii care au parcat, şi au pus utilaje sau pietriş pe spaţiile verzi
Comentează 1

„Actele de utilizare iresponsabilă a focului surprinse au fost sancționate pe loc, iar amenzile pentru parcarea pe spații verzi s-au aplicat în situații de evidentă încălcare a actului normativ prin poziționarea vehiculelor. În cazul ocupării nelegitime a fâșiilor de vegetație din fața imobilelor cu diverse utilaje sau al amenajării cu griblură sau pietriș, s-a procedat la notificarea prealabilă a persoanelor fizice și juridice culpabile.

În final, pentru cele trei categorii de contravenții, au fost în acest sens aplicate, un număr de 57 amenzi contravenționale în cuantum de 24.200 lei, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Primăria Arad atrage atenția tuturor cetățenilor să nu producă diminuări ale spațiilor verzi situate de-a lungul proprietăților deținute, prin decopertarea stratului viu și amenajarea cu griblură, pietriș, asfaltare/betonare sau prin desfășurarea  altor tipuri de lucrări și folosirea oricăror alte materiale, în schimbarea destinației acestor spații, deoarece pentru astfel de fapte, legea prevede sancțiuni cu amendă cuprinsă între 10.000-20.000 lei pentru fiecare metru pătrat desființat.

„Precizăm, totodată, că modificările legislative survenite prin adoptarea OUG nr. 92/2021-privind regimul deșeurilor, care a abrogat Legea nr. 211/2011, incendierea oricăror tipuri de deșeuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 10.000-20.000 lei pentru persoane fizice și 50.000-70.000 pentru persoane juridice. În acest sens, cetățenii și agenții economici de pe raza municipiului sunt îndrumați să procedeze la contractarea serviciului de salubrizare și transferarea întregii cantități de deșeuri produse, către prestatorul serviciului de salubrizare și să nu recurgă la incendierea deșeurilor pentru păstrarea în limite a cantităților prevăzute în contractele de salubrizare”, susţin autorităţile locale.

Fotografia are rol iliustrativ

Sursa foto: Arhiva


Scrie un comentariu

trimite