Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi de 95.000 de lei aplicate magazinelor Lidl din judeţ de Protecţia Consumatorilor; pe rafturi au fost găsite fructe şi legume stricate (FOTO)

Atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Arad, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat o raită prin magazinele Lidl. Cum era de aşteptat, au curs şi amenzile, deşi valoarea acestora este mică raportată la cifra de afaceri a unui astfel de lanţ comercial. Ceea ce este îmbucurător este însă faptul că a fost dat publicităţii şi numele agentului economic prins că a ocolit legea, spre deosebire de alte dăţi, când se lăsa impresia că se încearcă să se pună batista pe ţambal.

Amenzi de 95.000 de lei aplicate magazinelor Lidl din judeţ de Protecţia Consumatorilor; pe rafturi au fost găsite fructe şi legume stricate (FOTO)
Comentează 2

Prin intermediul unui comunicat de presă semnat de Gheorghe Iancu, comisarul şef adjunct al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Arad aflăm că „în perioada de 05.08.2022- 10.08.2022, comisari din cadrul Comisariatului CJPC Arad au efectuat pe raza Județului Arad acțiuni de control, la operatorul economic SC LIDL DISCOUNT SRL (Chișineu-Criș,Calea Rodnei, Calea Timișorii, Dr.Prof. Aurel Ardelean, Calea Aurel Vlaicu nr.28, Calea Aurel Vlaicu nr.139-151, str. Banu Marăcine, Calea Zimandului, pentru a verifica respectarea prevederilor legale din domeniul legislației protecției consumatorilor.”

În urma controalelor efectuate au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 95.000 lei, și s-a cerut încetarea practicii comerciale incorecte.

„Abaterile constatate de echipele de control, în spatiile destinate alimentației publice au fost următoarele:

- informare incorectă privind prețul produsului afișat la raft fată de casa de marcat;

- descrierea incompletă a modului de desfașurare a promoțiilor;

- practică incorectă privind modalitatea de calcul al promoției;

- calcul eronat al procentului de reducere;

- fructe și legume expuse spre comercializare cu modificări organoleptice de aspect, culoare și prezență de mucegai, informare eronată țară de origine la raft fată de eticheta produsului”, se arată în comunicatul de presă al CJPC Arad.

Galerie foto (8)


Scrie un comentariu

trimite