Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi de 110.000 de lei pentru societatea care și-a fertilizat terenurile și a împuțit Aradul

Garda de Mediu a depistat societatea agricolă care și-a fertilizat terenurile la sfârșitul lunii trecute și a împuțit astfel Aradul. Sanțiunile nu s-au lăsat prea mult așteptate, fiin aplicate două amenzi contravenționale în valoare totală de 110.000 de lei.

Amenzi de 110.000 de lei pentru societatea care și-a fertilizat terenurile și a împuțit Aradul
Comentează 1

„Urmare a disconfortului olfactiv resimțit în municipiul Arad în seara zilei de 29.02.2024, Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Arad s-au autosesizat și a demarat în perioada imediat următoare, o serie de verificări la societăți economice cu activitate agricolă .

A fost identificată societatea care a procedat la administrarea de fertilizanți organici pe mai multe parcele de teren situate în zona de nord a municipiului Arad amplasate în zona CET -SA și DN 79 Arad-Oradea și limitrof Centurii de Nord a municipiului Arad.

Suprafața fertilizată a fost de aprox. 61 ha.

După verificare amănunțită a activității societății , s-a constatat că aceasta nu a solicitat și nu deține Autorizație de Mediu pentru toate activitățile pe care le desfășoară încălcând și prevederi legale privind deținerea și depozitarea substanțelor și preparatelor periculoase .

S-au aplicat 2 sancțiuni în valoare totală de 110.000 lei , stabilindu-se și măsura de interdicția desfășurării activității pentru care societatea nu deține act de reglementare”, scriu pe Facebook reprezentanții Gărzii de Mediu.

Sursa foto: Facebook Garda de Mediu Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite