Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Apa termală din Arad, una dintre oportunitățile de afaceri prezentată ambasadorului Chinei

Apa termală din Arad, una dintre oportunitățile de afaceri prezentată ambasadorului Chinei
Comentează 0

Reprezentanții municipalității și ai Consiliului Județean s-au înâlnit cu ambasadorul Chinei, Excelența Sa Xu Feihong, prezent la Arad pentru simpozionul internațional Dialoguri interculturale Româno-Chineze, organizat de asociația Casa Româno-Chineză și Centrul Municipal de Cultură.

La întâlnirea oficială de la Primărie, delegația ambasadei a fost însoțită de reprezentanții asociației de prietenie Casa Româno-Chineză. Discuțiile dintre viceprimarul Călin Bibarț și oaspeți s-au axat pe prioritățile de dezvoltare a municipiului și pe oportunitățile pentru investiții.

Și Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, l-a primit pe ambasador.

„A fost o vizită importantă, o oprtunitate excelentă de apropiere a judeţului nostru de China. Aradul este înfrăţit cu provincia Hainan şi am dori să extindem acest gen de colaborare şi cu alte regiuni din China. Am propus ca Excelenţa sa să intermedieze un parteneriat cu o altă provincie, Fujian, cu care judeţul nostru a mai avut contacte”, a declarat Cionca.

Șeful CJ Arad i-a prezentat ambasadorului oportunităţile pe care le poate oferi aeroportul pentru investitorii chinezi.

„Noi am luat deja legătura cu Air Hainan, dar am fi încântaţi dacă domnul ambasador ar putea mijloci întâlniri şi cu alţi operatori sau chiar cu posibili investitori la aeroport”, a adăugat Cionca.

O altă direcţie de colaborare cu oameni de afaceri chinezi ar putea fi valorificarea resurselor de apă termală, insuficient exploatate. Chinezii ar putea deveni investitori în proiecte de agrement și tratament, care să atragă turiști.

Galerie foto (4)


Scrie un comentariu

trimite