Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Altă promisiune de la Compania de drumuri pe tema pasajului nefinalizat de pe centură

Altă promisiune de la Compania de drumuri pe tema pasajului nefinalizat de pe centură
Comentează 0

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice documentația licitației de atribuire a lucrărilor pentru pasajul nefinalizat de pe centură, aflat peste linia de cale ferată Brad-Curtici. Dosarul trebuie validat și abia apoi se organizează licitația.

Anunțul a fost făcut vineri de companie, care nu oferă alte informații, cum ar fi data estimată a începerii lucrărilor. Cel mai probabil, asta nu se va întâmpla în acest an, pentru că desemnarea constructorului va dura câteva luni. Dacă apar și contestații, ne prinde iarna cu procedurile birocratice.

Promisiunile legate de finalizarea acestui pasaj curg de câțiva ani. Toți miniștrii care s-au perindat pe la Transporturi, dar și șefii CNADNR, au spus că există alocați bani pentru investiție, dar cu toate acestea lucrările au stagnat, deși pasajul trebuia să fie deschis circulației rutiere încă din 2012.

Și PSD Arad s-a tot lăudat că a convins Guvernul să finanțeze lucrările, dar au trecut anii și arădenii s-au ales doar cu vorbele, în timp ce șantierul a rămas închis.

Contractul cu antreprenorul CCCF Drumuri și Poduri Timișoara SRL a fost reziliat în data de 13.03.2015, iar lucrările realizate deja par că se degradează în ritm alert. Pasajul este construit în mare parte, fiind la stadiul de 70 la sută din lucrări.

Lungimea traseului este de 1,365 metri, iar construcția în sine va avea o lungime de aproape 540 metri.

Despre cel de-al doilea pasaj, din zona intersecției centurii cu drumul spre Șiria, nicio vorbă din partea autorităților centrale...

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide