Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alpiniști loviți de pietre. Femeie cu traumatism cranio-cerebral, inconștientă

Pompierii militari braşoveni au intervenit joi seara pentru a salva două persoane accidentate în zona Prăpăstiile Zărneştilor, în masivul Piatra Craiului. O femeie care nu purta cască de protecție a fost lovită rău la cap și se află în stare de inconștiență.

Alpiniști loviți de pietre. Femeie cu traumatism cranio-cerebral, inconștientă
Comentează 0

Cele două persoane accidentate joi seară în zona Prăpăstiile Zărneştilor, din masivul Piatra Craiului, sunt alpinişti de escaladă. Femeia nu purta cască și a fost lovită grav la cap, bărbatul doar la mână.

″Accidentul s-a petrecut în jurul orei 19,00. Cei doi alpinişti făceau o căţărare individuală, nu participau la o competiţie. Zona în care se căţărau este una de abrupt iar la un moment dat au fost loviţi de pietre desprinse dintr-un perete al muntelui pe care se căţărau. Se pare că fata a fost lovită mai tare. Avertizăm încă o dată turiştii care doresc să vină în masivul Piatra Craiului în aceste zile libere că este pericol de avalanşă în zonele de abrupt. Mai există strat consistent de zăpadă iar vremea s-a încălzit destul de mult. Cel mai bine ar fi să se informeze înainte de a pleca la drum, să sune Salvamontul, care poate da informaţii despre traseele turistice″⁣, a precizat şeful Salvamont Zărneşti.

Urmare a accidentului, o femeie are traumatism cranio-cerebral și este inconştientă, iar un bărbat are fractură de membru inferior. Femeia a fost transportată la spital de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă la Spitalul din Zărneşti.

Ambele persoane au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite