Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alertă meteo COD GALBEN: Furtuni puternice în mare parte din ţară din această după-amiază

Meteorologii anunţă ploi însoţite de descărcări electrice şi vijelii pentru mai multe judeţe din Moldova, nordul Munteniei, Oltenia, Banat şi Transilvania începând de marţi după-amiază.

Alertă meteo COD GALBEN: Furtuni puternice în mare parte din ţară din această după-amiază
Comentează 0

După zilele cu temperaturi de vară, vremea se răceşte din nou şi vor fi furtuni, avertizează meteorologii Administraţia Naţională de Meteorologie. Au emis şi o alertă meteo COD GALBEN de furtuni puternice.

Potrivit ANM, în intervalul 25 mai, ora 15:00 – 27 mai, ora 20:00, se anunţă manifestări de instabilitate atmosferică.

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…35 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte”, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vremea se va menţine în general instabilă şi în a doua parte a acestei săptămâni.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi o alertă meteo COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pentru intervalul 25 mai, ora 15:00 – 26 mai, ora 11:00.

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul și nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, cu rafale ce vor depăși 80…90 km/h”, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite