Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alertă meteo: Cod galben de FURTUNI VIOLENTE și temperaturi EXTREME. Județul Arad printre cele mai afectate zone de CANICULĂ

România se împarte, în continuare, între furtuni și aer tropical. Administrația Națională de Meteorologie a emis noi atenționări cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, dar și caniculă. 

Alertă meteo: Cod galben de FURTUNI VIOLENTE și temperaturi EXTREME.  Județul Arad printre cele mai afectate zone de CANICULĂ
Comentează 0

COD GALBEN

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă
Interval de valabilitate: 09 iulie
Zone afectate: conform textului și hărții

În Banat, Crișana, în vestul Maramureșului și în sud-vestul Olteniei, valul de căldură va persista, va fi caniculă și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Disconfortul termic va fi local ridicat și în zonele de câmpie din restul țării.

Imagine

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 09 iulie, ora 18:00 – 10 iulie, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, îndeosebi în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (9/10 iulie) și în a doua parte a zilei de sâmbătă (10 iulie), în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...40 l/mp.

Imagine

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite