Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alertă. Ce se întâmplă cu asigurarea de sănătate dacă nu depui Formularul 600

Guvernul trebuie să intervină și să clarifice că persoanele care obțin venituri din activități independente vor rămâne asigurate în sistemul de sănătate și după 25 martie, moment la care ar trebui să plătească din nou CASS ca să nu rămână fără asigurare.

Alertă. Ce se întâmplă cu asigurarea de sănătate dacă nu depui Formularul 600
Comentează 0

Guvernul trebuie să amâne și termenul de plată după 15 aprilie și să clarifice, că, în mod excepțional, în aceste cazuri nu se va pierde calitatea de asigurat după numai 3 luni de la ultima plată la CASS, cum este prevederea în prezent, afirmă Claudia Sofianu, partener People Advisory Services la EY România.

"O persoană capată calitatea de asigurat la momentul primei plăți și este asigurată încă trei luni de la data ultimei plăți (nu vorbim de persoanele asigurate fără plata contribuției). Calitatea de asigurat dă dreptul unei persoane de a beneficia de serviciul medical de bază, în condițiile Legii 95/2006. Persoanele ce nu pot face dovada calității de asigurat au dreptul la un pachet minimal de servicii medicale", a declarat Claudia Sofianu, potrivit profit.ro.

Deşi premierul Viorca Dăncilă a anunţat în urmă cu câteva zile că acest formular va fi eliminat, guvernul a decis să meargă mai departe cu declaraţia 600. Amânările şi anunţul ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, au fost doar de ochii lumii pentru că, în realitate, angajaţii Fiscului nu au încetat să ceară oamenilor să completeze mult cotroversatul formular.

După două zile, Guvernul a decis altceva. Cei peste 200.000 de contribuabili bulversaţi de formularul 600 nu scapă de griji.

Una dintre variantele luate în calcul este unificarea declaraţiei 600 cu declaraţia 200. Amânarea depunerii formularului nu a fost luată în calcul de angajaţii Fiscului.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite