Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. VOT DIASPORA. Două milioane de buletine de vot pentru 417 secţii

Românii din diaspora votează pentru alegerile parlamentare în 417 secţii, pe parcursul a aproximativ 36 de ore - din cauza fusului orar, primele secţii de votare se deschid sâmbătă, ora 20:00-Australia şi Noua Zeelandă, iar ultimele să se închid, luni, la 06:00 ora României, pe coasta de vest a Americii de Nord.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. VOT DIASPORA. Două milioane de buletine de vot pentru 417 secţii
Comentează 0

O noutate pentru România la alegerile parlamentare din 11 decembrie este votul prin corespondență, de care se bucură doar cetățenii români din diaspora. Potrivit datelor Autorităţii Electorale Permanente aproximativ 9.000 dintre românii cu drept de vot din străinătate (dintr-un total de 609.962 ) au ales să voteze prin corespondență.

O parte dintre românii din diaspora şi-au putut exprima deja votul pentru viitorul Parlament. Ei au putut să trimită plicurile cu votul prin corespondență astfel încât acestea să ajungă la Biroul electoral pentru străinătate cu până la trei zile înainte de data alegerilor, inclusiv ziua de 11 decembrie, informează Biroul electoral de circumscripție nr. 43, într-un comunicat.

"Conform dispozițiilor art. 14 alin. (5) din Legea nr. 288/2015, plicurile exterioare sigilate trebuie expediate cu suficient timp înaintea datei votării, pentru a asigura livrarea acestora până cu 3 zile înaintea datei votării, inclusiv, la sediul biroului electoral pentru votul prin corespondență. Plicul exterior sigilat poate fi depus la orice oficiu poștal sau în orice cutie poștală. Plicul exterior sigilat poate fi depus de către alegător la orice operator de curierat pe cheltuiala sa", precizează Biroul electoral de circumscripție nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite