Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alături de tine!

Alături de tine!
Comentează 0

În data de 29 septembrie, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” a găzduit activități din cadrul proiectului „Învăţare autentică în mediu nonformal”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Proiectul a fost derulat de Asociaţia Educatio, având ca partener Asociaţia Părinţi şi Profesori pentru o Şcoală Deschisă.

La activitate au participat elevii şi profesorii din trei şcoli: Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Şcoala Gimnazială „Iosif Moldovan” şi Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, alături de  părinţi, prieteni şi voluntari, echipa de management şi de implementare, alţi invitaţi din comunitate, pentru a se bucura împreună de acest moment al recunoaşterii valorii umane.

Manifestarea a constituit încununarea muncii depusa în atelierele programului vreme de şapte luni de către elevii celor trei şcoli. Celebrarea succesului a avut loc sub motto- ul ”Nimeni nu mi-a oferit un dar mai de preţ decât acela de a mă preţui pentru ceea ce sunt!”.

Atelierele fiecărei şcoli şi-au  prezentat produsele realizate în forme ingenioase. Foaierul teatrului s-a umplut de lumină şi culoare, încântând ochii şi sufletul privitorului,  prin organizarea standului expoziţional cu produsele atelierelor Studio Art şi revistelor atelierelor de Scriere. 

Pe scena teatrului au răsunat glasurile limpezi ale grupului vocal, ale soliştilor de muzică uşoară şi populară, însoţite de acordurile unui taraf, toate pregătite în cadrul atelierelor Perspective multiculturale în dezvoltarea comunitară.

Membrii Atelierelor de artă teatrală au prezentat scenete pline de savoare şi de vervă, fie în limba română, fie în limba engleză.  

Au încântat publicul trupele de dans şi de majorete, pregătite în atelierul de Armonie şi mişcare.
Managerul proiectului, Camelia Avramescu, a înmânat participanţilor la program diplome de merit pentru elevi şi diplome de excelenţă pentru profesori şi psihologi, în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru activitate derulată.

Invitatul special al serii, cel care a şi fost interveviat în direct de către elevi ai atelierului de jurnalism, a fost celebrul alpinist arădean  Zsolt Török de la care copiii au aflat lucruri interesante despre ce înseamnă curajul şi teama, ce înseamnă să ai vise şi să îşi doreşti să le împlineşti, ce gust are victoria şi ce gust are înfrângerea, ce însemană să ai potenţial şi cât de important este să-l valorifici. Povestea incredibilă de viaţă a lui Zsolt Török a impresionat pe cei prezenţi, copiii declarându-l eroul lor.

A fost o seară de toamnă în care roadele programului derulat au fost prezentate aducând bucurie copiilor, mândrie părinţilor, emoţie şi satisfacţia lucrului bine făcut profesorilor. Şi parcă picăturile de ploaie le-am regăsit discret în colţul ochilor adulţilor prezenţi care îşi priveau copiii  pe scenă, scenă al cărei fundal era acoperit de o fotografie uriaşă cu un mesaj simplu şi profund: “Alături de tine!”

Galerie foto (92)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite