Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Al Treilea Război Mondial sau doar vorbe-n vânt? Un oficial iranian dezvăluie cum se va răzbuna țara sa pe americani

Un important consilier militar al Iranului a dezvăluit cele mai concrete şi directe detalii cu privire la iminenta ripostă militară a Iranului la asasinarea de către SUA a lui Qassem Soleimani, dar şi cu privire la secretul cel mai strict sub care Teheranul îşi plănuieşte riposta, potrivit Daily Express, citat de Rador, scrie Hotnews.ro.

Al Treilea Război Mondial sau doar vorbe-n vânt? Un oficial iranian dezvăluie cum se va răzbuna țara sa pe americani
Comentează 0

Iranul a confirmat că va riposta pe cale armată în urma uciderii de către SUA a lui Qassem Soleimani, care era considerat cea de-a doua personalitate cu influență din Teheran, după liderul suprem al ţării, Ayatollahul Ali Khamenei.

Afirmaţiile, care aparţin unui consilier al liderului suprem iranian, ilustrează cea mai clară şi mai directă ameninţare de până acum venită din partea unui oficial iranian după atacul american cu drone de săptămâna trecută, semnalat în Bagdad, iar asta sporeşte temerile legate de un conflict sau chiar de izbucnirea unui Al Treilea Război Mondial. Hossein Dehgan a declarat pentru CNN că riposta va fi de ordin militar şi va viza „baze militare". În plus, acesta susține că răspunsul va veni direct de la Iran, nu de la vreunul dintre aliați, fie că vorbim de un stat sau de o miliție. „Americanii trebuie să accepte reacţia cuvenită ca urmare a acţiunilor lor. Singurul lucru prin care s-ar evita războiul ar fi ca americanii să primească o lovitură la fel de grea ca lovitura primită de noi. După aceea, ei n-ar mai trebui să reia ciclul", susține Hossein Dehgan, potrivit Hotnews.ro.

Pentru mai multe detalii intrați aici: https://www.hotnews.ro/stiri-international-23583519-amenintarea-unui-treilea-razboi-mondial-dezvaluirea-unor-detalii-terifiante-legate-iminenta-riposta-militara-iranului-daily-express.htm

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite