Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Al-Qaida pregăteşte atacuri majore în Europa şi Statele Unite, avertizează oficiali afgani şi americani

Reţeaua teroristă Al-Qaida se regrupează şi pregăteşte atacuri majore împotriva Europei şi Statelor Unite, avertizează oficiali afgani şi americani citaţi de postul CNN.

Al-Qaida pregăteşte atacuri majore în Europa şi Statele Unite, avertizează oficiali afgani şi americani
Comentează 0

"Al-Qaida continuă să fie o ameninţare majoră pentru Afganistan; organizaţia teroristă se regrupează şi pregăteşte atacuri majore. Membrii Al-Qaida sunt foarte activi. Depun eforturi intense în secret şi pregătesc atacuri mai mari", a declarat Masoom Stanikzai, ministrul afgan al Apărării în exerciţiu.

Distrugerea unei baze Al-Qaida din provincia afgană Kandahar, în care erau circa 150 de combatanţi, a forţat organizaţia teroristă să se regrupeze, afirmă generalul american Jeff Buchanan, adjunctul şefului Statului Major al forţelor SUA din Afganistan.

"Anul trecut, existau estimări că în Afganistan erau 50-100 de membri Al-Qaida, dar doar în tabăra din Kandahar s-au dovedit a fi fost 150", atrage atenţia oficialul militar american.

Un oficial din cadrul Pentagonului a explicat că doar în Afganistan ar putea fi cel puţin 300 de coordonatori ai organizaţiei teroriste, în afara militanţilor şi simpatizanţilor.

"Sunt mii de membri Al-Qaida şi suntem preocupaţi de ce sunt capabili să facă. Principalul obiectiv al reţelei teroriste rămâne atacarea Occidentului", precizează oficialul de la Pentagon, care a preferat să rămână anonim.

Organizaţia teroristă Al-Qaida, activă în zonele tribale din Pakistan şi în sudul Afganistanului, este în concurenţă cu reţeaua teroristă Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak. Al-Qaida a revendicat atentatele comise în septembrie 2001 în oraşele americane Washington şi New York.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite