Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce proiecte au trecut la ultima ședință de Consiliu Județean, din luna noiembrie

Astăzi s-a desfășurat o nouă ședință de Consiliu Județean, cu multe și importante proiecte pe ordinea de zi. În primul rând, s-a aprobat procesul verbal al ședinței anterioare.

Ce proiecte au trecut la ultima ședință de Consiliu Județean, din luna noiembrie
Comentează 0

Două puncte au vizat utilizarea Fondului de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare la Deșeuri și la Apă-Canal. La Deșeuri se investește în reparații și revizii la autospeciale și în achiziționarea de containere și pubele, iar la Apă-Canal în contorizarea inteligență, în noul rezervor de la Hălmagiu și în reabilitări de branșamente. Tot în acest domeniu, Apă-Canal, s-a aprobat cofinanțarea Consiliului Județean la investiția privind digitalizarea infrastructurii de apă și apă uzată. De asemenea, s-au acordat mandate special reprezentanților CJA în AGA la Compania de Apă și ADI Apă-Canalizare.

Două puncte de pe ordinea de zi au vizat transportul public, unde prin vot se Programul și Regulamentul privind transportul județean de personale.

S-au votat două proiecte importante: în sistemul de învățământ special, un proiect Erasmus+, accesat de către Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad (CJRAE), pentru schimb de experiență cu sisteme similar din Spania, Franța și Malta, cât și un proiect de modernizare a pistei de rulare a Aeroportului, pentru a respecta standardele interne și internaționale de transport aerian.

Două puncte s-au referit la clădiri cu caracter istoric din municipiu, unde CJA nu și-a exercitat dreptul de preemțiune. Tot în domeniul patrimonial, s-a votat dezlipirea unui imobil aflat în Pecica, dar care este în domeniul public al Județului Arad, cât și majorarea patrimoniului cu investițiile realizate la Ghioroc, adică platforma ponton aferentă căsuțelor deținute de Consiliul Județean.

La capitolul drumuri, s-a ajustat devizul general pentru modernizarea drumului Dieci-Dezna, pentru a oferi costurile corecte conform prețurilor actuale și, implicit, pentru a avea o lucrare de bună calitate. Un punct a vizat Zona Liberă, referitor la remunerația membrilor Consiliului de Administrație, iar un alt punct important l-a reprezentat aprobarea relocării sumelor repartizate de Consiliul Județean, corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit la 6 comunități locale: Chișineu Criș, Vladimirescu, Conop, Socodor, Păuliș și Vinga.

De asemenea, s-a rectificat bugetul și s-au alocat sume pentru investiții din excedentul bugetar, pentru a continua dezvoltarea și a asigura funcționarea instituțiilor subordonate, o sumă importantă fiind acordată Spitalului Județean.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite