Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un afgan care l-a salvat pe Joe Biden acum 13 ani, abandonat printre talibani din cauza... birocraţiei

Deși SUA și-au încheiat misiunea în Afganistan la 31 august, mii de cetățeni afgani care au colaborat în ultimele două decenii cu Washingtonul nu au reușit să părăsească țara, rămânând captivi ai unui regim controlat de forțele talibane. Printre afganii care au colaborat cu guvernul SUA în ultimii ani se numără și Mohammed, un interpret care în urmă cu peste un deceniu l-a salvat pe actualul președintele american, Joe Biden, după ce elicopterul în care acesta se afla a fost forțat să aterizeze din cauza unei furtuni de zăpadă, scrie digi24.ro.

Un afgan care l-a salvat pe Joe Biden acum 13 ani, abandonat printre talibani din cauza... birocraţiei
Comentează 0

Acum, Mohammed îi cere liderului de la Casa Albă să îl salveze pe el și pe familia lui, scoțându-i din Afganistan. Cum s-a ajuns aici? Procesul de obținere a vizei pentru Mohammed s-a blocat după ce firma privată de securitate la care lucra a pierdut actele de care acesta avea nevoie pentru ca solicitarea sa să fie aprobată.

Jurnaliștii americani de la The Wall Street Journal au solicitat un răspuns din partea Casei Albe în legătură cu solicitarea de azi a lui Mohammed, însă un oficial al administrației Biden a refuzat să comenteze, spunând că administrația nu poate discuta cazuri individuale din motive de confidențialitate.

Cu toate acestea, secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a spus marți, după ce a fost întrebată despre soarta interpretului Mohammed, că apreciază rolul bărbatului în salvarea președintelui, iar SUA vor încerca să-l ajute să părăsească Afganistanul.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursă foto: John Silson/U.S. via digi24.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite