Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Adrian Papahagi invitat la Arad la Forumul DIALOGOS

Adrian Papahagi invitat la Arad la Forumul DIALOGOS
Comentează 1

Dacă sezonul 2017/2018 al Forumului Dialogos a demarat și continuat în forță, se cuvine să îl și finalizăm pe aceeași notă, sâmbătă, 14 Aprilie, ora 10:00. 

Așadar, suntem încântați să anunțăm participarea conf.dr.univ. Adrian Papahagi la următorul nostru dialog, care propune o temă pertinentă, de actualitate și aplicabilă pentru fiecare individ în parte: 

„Cenzură, autocenzură și cenzură transcendentală: despre ce se cuvine și ce este interzis, de la Facerea lumii până azi” - de la Adam și Eva, Babel și Decalog până la cenzura corectitudinii politice de astăzi: cum ne eliberează interdicțiile lui Dumnezeu (care sunt în acord cu firea și menirea noastră) și cum ne înrobesc ideologiile totalitare.

Mai multe despre invitatul nostru: 

Adrian Papahagi este conferențiar la Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai”. Medievist, doctor în filologie la Universitatea Paris IV-Sorbonne (2006), a fost elev străin al École Normale Supérieure și bursier al The Warburg Institute-Londra, Maison française d’Oxford și New Europe College-București.

Între 1999-2003, a predat la Sorbona și la Institutul Catolic din Paris. A publicat câteva zeci de studii de medievistică în periodice importante (Aevum, Scriptorium, Medium Aevum, Neuphilologische Mitteilungen), precum și la edituri prestigioase (Brepols, Palgrave-Macmillan, Presses de l’Université de Paris-Sorbonne...). Volume publicate: Boethiana mediaevalia, 2010; ABC-Darul creștin-democrației, 2012; Vocabularul cărții manuscrise (coord.), 2013; Wyrd: Ideea destinului în literatura engleză veche, 2014; Creștinul în cetate: Manual de supraviețuire, 2017.

S-a implicat în viața publică din România, sprijinind mai multe proiecte de reformă a Dreptei democratice și a fost consilier al ministrului Afacerilor Externe.

 

Unde ne întâlnim?

 

La Centrul de Afaceri Maris din Str. Aurel Crisan nr. 7A, Arad. 


Să ne vedem cu bine într-un număr cât mai mare, iar până atunci vă dorim o sărbătoare plină de bucuria Hristoului Cel Înviat! 

 

Adelina Ghilea

Journalist & PR Consultant 

Radio Manager | Misiunea Speranta 


Scrie un comentariu

trimite