Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Adevărul TOXIC despre morcovii baby - de ce să nu îi mai mănânci niciodată! Ce sunt, de fapt

Morcovii baby au devenit un aliment de bază în dieta copiilor în America de Nord, chiar dacă nu seamănă cu morcovii obişnuiţi, sunt mai portocalii şi mai rotunjiţi la capete.

Adevărul TOXIC despre morcovii baby - de ce să nu îi mai mănânci niciodată! Ce sunt, de fapt
Comentează 0

Consumatorii nu doresc fructe şi legume urâte, aşa că tot ce nu îndeplineşte condiţiile este aruncat. Atunci când vine vorba de morcovi, legumele "frumoase" au început să apară în anii '80. Morcovii baby de pe piaţă sunt, de fapt, morcovi tăiaţi în bucăţi mici, curăţat de coajă şi aranjaţi ca să arate bine.

Adevăraţii morcovi baby sunt cei care sunt scoşi din pământ înainte de a creşte. Se vând cu pământ pe ei pentru a demonstra că sunt morcovi reali.

Pentru a arăta aşa bine şi pentru a se păstra atât de mult timp, morcovii baby "falşi" sunt scufundaţi într-o soluţie de apă şi clor înainte de a fi împachetaţi. Clorul este folosit pentru a limita riscul de intoxicaţie cu bacterii precum E. Coli. Clorul însă poate creşte riscul de cancer.

Aceşti morcovi au mai puţine componente nutriţionale din cauza procesului de prelucrare. Îşi pierd capacitatea de a oferi organismului substanţele care să îl apere de răceli, scrie girly.ro.


Scrie un comentariu

trimite