Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Actualităţi în cardiomiopatii”

”Actualităţi în cardiomiopatii”
Comentează 0
Personalitate marcantă a medicinei româneşti contemporane, dna academician prof. dr. Maria Dorobanţu a fost oaspetele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Întâlnirea avută cu dna rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci a fost un bun prilej de a sublinia excelenta colaborare cu Facultatea de Medicină în domeniul cercetării ştiinţifice şi al activităţii clinice, precum şi de a pune bazele viitoarelor colaborări.

Acad. prof. dr. Maria Dorobanţu este Doctor Honoris Causa al Universității de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, membru al Academiei de Științe Medicale a României, membru corespondent al Academiei Române și al Academiei Franceze de Medicină. Domnia sa îşi desfăşoară activitatea în cadrul Disciplinei de Cardiologie al UMF Carol Davila Bucureşti.

Cu prilejul vizitei la UVVG, dna acad. prof. dr. Maria Dorobanţu a susţinut în Campusul Universitar o conferinţă interdisciplinară, cu tema: „Actualități în cardiomiopatii”. Cu referire la cercetările actuale în domeniul cardiomiopatiei hipertrofice, afecțiune cu potențial evolutiv sever, ce poate afecta mulți pacienți tineri, sportivi de performanţă, determinând chiar moarte subită. Au fost trecute în revistă modalitățile actuale de diagnostic ale acestei patologii, inclusiv Rezonanța Magnetică Nucleară, metoda de investigare de înaltă performanță, care este acum accesibilă și pacienților din Arad, fiind achiziţionat un astfel de aparat ce funcționează în cadrul Serviciului de Imagistică din Spitalul Clinic Județean de Urgenţă.

Conferința a fost urmarită cu mult interes de numeroși studenți ai Facultății de Medicină, dar și de rezidenți din diferite specialități și medici ai Spitalului din Arad, atrași de acest subiect actual. Aceştia au adresat intrebări la sfârșitul conferinței, continuând astfel dialogul cu distinsa interlocutoare.

„Studenții mediciniști au avut oportunitatea să-și completeze cunoștiințele cu noi aspecte din cardiologie, de la modificările genetice la tratamentul farmacologic și chirurgical individualizat, care, aplicat la timp, poate salva vieți. Astfel de conferinţe îmbogăţesc cunoştinţele acumulate de studenţi pe parcursul anilor de studiu. Mulţumim dnei rector prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci pentru aceste oportunităţi şi implicare” - ne-a declarat conf. dr. Casiana Boru, decanul Facultăţii de Medicină UVVG.

 
 
 
 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite