Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acţiuni simultane ale poliţiştilor de la rutieră din Arad şi Pecica

Acţiuni simultane ale poliţiştilor de la rutieră din Arad şi Pecica
Comentează 0

Polițiștii arădeni au desfășurat, ieri, două acțiuni de amploare pe raza municipiului și județului Arad. Pe raza municipiului, acțiunea polițiștilor Biroului Rutier a avut ca scop sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regulile privind acordarea priorității de trecere, fiind aplicate 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.805 lei, dintre care :

  • 14 pentru neacordare priorității de trecere pietonilor;
  • 10 pentru nepurtarea centurii de siguranță;
  • 4 pentru traversarea neregulamentară a pietonilor;
  • 28 pentru alte abateri.

Au fost reținute 18 permise de conducere, dintre care 14 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 4 pentru nerespectarea semnificației culorii roșu a semnaforului electric. De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Pe raza orașului Pecica, activitățile au fost desfășurate de polițiștii orașului împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului de Ordine Publică, Secția 2 Poliție Rurală Arad și reprezentanți ai Registrului Auto Român. Au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 29.420 de lei, dintre care:

  • 73 conform O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice;
  • 2 conform Legii 171/2010, privind contravențiile silvice;
  • 1 conform O.U.G. 97/2005, privind domiciliul, reședința și actele de identitate.

Aceste activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, pentru depistarea persoanelor care nu respectă legislația în vigoare și luarea măsurilor legale care se impun.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite