Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acțiuni de prevenție în Colegiile arădene desfășurate de studenții Facultății de Medicină Dentară din cadrul UVVG

Studenții Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” au demarat o amplă acțiune de prevenție în școlile din municipiul și judeţul Arad, cu scopul de a îmbunătăți starea de sănătate orală a copiilor.

Acțiuni de prevenție în Colegiile arădene desfășurate de studenții Facultății de Medicină Dentară din cadrul UVVG
Comentează 0

Coordonați de asist. univ. dr. Ioana Lile, studenții anilor II, III, IV, V și VI din cadrul Facultății de Medicină Dentară au poposit la Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”, unde au prezentat elevilor clasei a III-a C, îndrumaţi de doamna prof. învăţământ primar Mariana Crișan, o lecție de educație pentru sănătate orală.

Foarte receptivi, elevii au realizat desene tematice și au completat chestionare, la final fiind răsplătiți cu periuțe și paste de dinți.

Asist. univ. dr. Ioana Lile, din cadrul Facultății de Medicină Dentară, a declarat: „Scopul acțiunilor de prevenție este de a îmbunătăți starea de sănătate orală a copiilor, de a reduce numărul de carii, care apar de la o vârstă fragedă și care, până la vârsta maturității, pot evolua și pot duce la pierderea precoce a unor dinți permanenți. Aceste acțiuni de prevenție se desfăşoară în toate școlile din municipiul și județul Arad. Am început acțiunea în această săptămână și în următoarea perioadă se va desfășura în toate școlile din municipiu. Sperăm să aducem beneficii micilor pacienţi. Studenții implicați în acțiune sunt din cadrul Facultății de Medicină Dentară a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, studenți din anul II, III, IV, V și VI, care participând la aceste acțiuni îşi îmbogățesc bagajul de cunoștințe și ajută copiii să aibă o stare de sănătate orală corespunzătoare. Ora de prevenție s-a desfășurat prin prezentarea unei tehnici de periaj corecte, prezentarea structurilor anatomice ale cavității bucale, fiind de fapt o lecție de educație pentru sănătate orală interactivă între studenții noștri și copii”.

„Elevii au fost receptivi, deoarece noi desfășurăm astfel de acțiuni de aproximativ patru ani , iar pe care i-am vizitat anul trecut, se observă o îmbunătățire clară, deoarece au reținut toate informațiile și și-au îmbogățit bagajul de cunoștințe, în ceea ce privește sănătatea orală. După prezentarea tehnicii de periaj și după desfășurarea lecției de educație pentru sănătatea orală, copii au beneficiat de o consultație gratuită și ne-au arătat ce au reținut prin desene sau chestionare. La final, copiii au primit paste și periuțe de dinți”, a precizat asist. univ. dr. Ioana Lile, din cadrul Facultății de Medicină Dentară.

„Cu acest prilej mulțumim conducerii Universității de Vest „Vasile Goldiș” și în mod special doamnei rector, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, care ne susţine în toate acțiunile noastre de prevenție, precum și domnului decan, conf. univ. dr. Paul Freiman, care ne este alături, dar și studenților, care de fiecare dată participă la aceste activități cu plăcere”, a subliniat asist. univ. dr. Ioana Lile, din cadrul Facultății de Medicină Dentară din cadrul UVVG.

Daniel Albu

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite