Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acțiuni de contracarare a coronavirusului desfășurate în Județului Arad

Acțiuni de contracarare a coronavirusului desfășurate în Județului Arad
Comentează 0

INFORMARE DE PRESĂ

La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 286 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 1019. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 152, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3744.

***

Ordonanțele Militare precum  și alte documente oficiale emise în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

***

 

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 126 persoane și 19 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor de izolare. Nu au fost aplicate amenzi contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și nici nu au fost întocmite dosare penale noi pentru încălcarea regimului de carantină sau alte fapte circumscrise infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

 

În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 53 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, fără să constate abateri. Au întocmit acte premergătoare în vederea începerii urmăririi penale față de o persoană, pentru zădărnicirea combaterii bolilor (cazul mediatizat în cursul zilei de ieri).

 

 

 

***

Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 44 de cadre și 19 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor ordonanțelor militare, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 12.05.2020, ora 7.00 – 13.05.2020, ora 7.00),  35 de persoane, fără să aplice amenzi contravenționale pentru eventuale încălcări ale restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

 

Direcția Generală Poliția Locală Arad asigură pe perioada stării de urgență paza centrelor de carantină, paza și ordinea publică în zona centrului destinat găzduirii persoanelor fără adăpost din strada Voinicilor, precum și supravegherea traficului  la coborârile de pe autostradă. De asemenea, polițiștii locali arădeni asigură verificarea locurilor unde au fost semnalate cazuri de infectare și participă, împreună cu efectivele M.A.I. sau individual, în filtre și activități de verificare a respectării ordinii publice și prevederilor ordonanțelor militare.

 

***

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

 

Biroul de presă                                                                                               13.05.2020

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite