Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aceleași tarife la aproape toate serviciile bibliotecii județene și în 2020

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad va păstra, în general, tarifele la serviciile prestate, menținându-le la același nivel și anul viitor.

Aceleași tarife la aproape toate serviciile bibliotecii județene și în 2020
Comentează 0

Se modifică doar taxa pentru abonamentul/cardul de utilizator, care va crește de la 8 lei la 10 lei pe an, deoarece începând deja din acest an cititorii pot consulta de acasă, on-line, fondul de carte disponibil pentru împrumut. Aceștia pot afla, fără a se mai deplasa la bibliotecă, dacă volumul dorit se află la raft și se poate împrumuta, sau când acesta va fi disponibil, toate aceste servicii fiind digitizate.

Și anul viitor vor fi acordate facilități – abonament cu reducere sau gratuitate – unor categorii de utilizatori: elevi, studenți, pensionari, șomeri, veterani, revoluționari, persoane cu handicap sau aflate în situații deosebite.

Se vor introduce taxe pentru închirierea spațiilor nou create, cum ar fi Grădina de Lectură, care se va putea închiria cu 50 de lei/oră fără scaune și mobilier sau cu 100 de lei/oră cu scaune și mobilier de grădină.

„Lansările de carte vor avea loc ca și până acum, gratuit, după cum gratuită este și accesarea bibliotecii digitale, noul site al bibliotecii oferind cititorilor periodice, lucrări fundamentale privind istoria Aradului sau monografii în format digital.

Considerăm că acesta este viitorul bibliotecilor, astfel încât cititorii să poată beneficia de serviciile oferite din orice colț al lumii” a precizat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.                          

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite