Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Această plantă o găseşti pe toate drumurile. Dar nu ştiai că vindecă de o mulţime de boli

Această plantă o găseşti pe toate drumurile. Dar nu ştiai că vindecă de o mulţime de boli
Comentează 0

Este una dintre cele mai răspândite plante medicinale de la noi din ţară. O găsim pe pajişti, prin fâneţe, pe marginile râurilor şi ale pâraielor, pe lângă drumurile de ţară şi în locurile virane. 

Planta minune poate fi consumată sub opt forme diferite, de la pulbere, infuzie combinată, suc, tinctură, cataplasmă, alifie, ulei sau spălături vaginale cu ceai. Cel mai frecvent, infuzia combinată este folosită în afecţiunile digestive şi biliare. Contra indigestiei şi dispepsiei, se administrează 100 ml de infuzie combinată, cu 10 minute înainte de fiecare masă. Principiile amare din coada şoricelului îmbunătăţesc peristaltismul tubului digestiv, amplifică secreţia de sucuri gastrice, reduc senzaţia de greaţă sau de inapetenţă. Şi contra colitei (inclusiv forma spastică) şi a sindromului colonului iritabil, infuzia combinată de coada-şoricelului are efecte excelente.

Un studiu din anul 2000 a arătat faptul că administrarea, vreme de trei - șase luni, a acestei tincturi ajută la scăderea semnificativă a colesterolului rău (LDL) şi a colesterolului total. De asemenea, reduce valorile trigliceridelor, în medie cu 12%, după doar două luni de tratament. Principala utilizare a cataplasmei din această plantă este în alergia cutanată, unde unele dintre substanţele aromatice (azulenele) din compoziţia plantei au efecte antiinflamatoare şi anti­alergice, reduc mâncărimile, usturimea şi edemele. Aplicat pe rănile care se vindecă greu, unguentul are efecte cicatrizante aproape miraculoase.

Planta are o influenţă pozitivă asupra măduvei osoase şi că stimulează hematopeoza (formarea sângelui). Coada şoricelului ajută în afecţiunile măduvei osoase, în care orice alt medicament clachează şi chiar în osteoporoză, dacă se fac cure de ceai de coada şoricelului, băi şi frecţii cu tinctură de coada şoricelului. Această plantă medicinală este un mijloc hemostatic bun în oprirea hemoragiilor pulmonare şi poate vindeca, împreună cu rădăcina de obligeană, cancerul pulmonar. Ceaiul de codița șoricelului alină crampele abdominale cauzate de menstruație sau de obiceiul de a avea o alimentație inadecvată. Un regim cu ceai are efect diuretic și împiedică extinderea edemelor. Regimul este, de asemenea, recomandat pentru pacienții care suferă de gută. Mai mult, ceaiul de codița șoricelului se spune că stimulează circulația sangvină.

sursa: ziuadecj.realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite