Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Accident cu TIR contra autobuz PitoTrans și 18 persoane rănite la ieșirea din Zona Industrială

Accident cu TIR contra autobuz PitoTrans și 18 persoane rănite la ieșirea din Zona Industrială
Comentează 4

În seara zilei de joi, 27 iunie, în jurul orei 23,30, conducătorul unui autobuz PitoTrans, care transporta acasă aproximativ 80 de muncitori de la schimbul doi, la ieșirea din Zona Industrială în șoseaua de centură, în condițiile în care nu funcționau semafoarele, nu a acordat prioritate unui TIR ce venea din direcția Cartierului Gai și prin urmare s-au ciocnit în intersecție, autobuzul fiind lovit în partea stângă și ejectat în afara șoselei. Se pare că 18 persoane au suferit leziuni mai mult sau mai puțin grave, fiind transportate la UPU de către mai multe echipaje SMURD și Ambulanțe.

”Din primele cercetări efectuate la fața locului este vorba despre conducătorul unui autobuz, care circula pe str. Nr1 și ajungând la intersecția cu str. Ștefan Tenețchi nu a respectat semnificația indicatorului ”Cedează trecerea” și nu a acordat prioritate de trecere unui autotractor cu semiremorcă, care circula regulamentar pe drumul cu prioritate dinspre varianta Nord-Vest spre localitatea Pecica. În autobuz se aflau 80 de persoane dintre care se pare că 18 au fost rănite. Nu știm starea acestora și urmează să ne deplasăm la Spitalul Județean Arad pentru a afla starea lor. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În continuare facem cercetări pentru a stabili exact modul de producere al accidentului”, după cum ne-a precizat comisar șef Ivan Doru, șeful Biroului Rutier Arad.

Timp de o oră și jumătate circulația rutieră a fost deviată pe la sensul giratoriu de la Dedeman, pentru ca Poliția Rutieră să poată face măsurătorile specifice.

 

Vasile de Zărand

Galerie foto (58)


Scrie un comentariu

trimite