Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A sunat primul clopoţel al anului şcolar 2022-2023; care este mesajul transmis cu acest prilej de inspectorul şcolar general Marius Gondor (FOTO)

Noul an şcolar a început mai devreme decât în alţi ani şi cu o structură modificată complet. Peste 63 de mii de elevi din judeţ s-au reîntors astăzi în bănci sau au păşit pentru prima dată, cu emoţie, într-o sală de clasă.

A sunat primul clopoţel al anului şcolar 2022-2023; care este mesajul transmis cu acest prilej de inspectorul şcolar general Marius Gondor (FOTO)
Comentează 0

Toate unităţile de învăţământ au organizat festivităţi de deschidere, elevii claselor pregătitoare fiind principalii protagonişti. Astfel, la Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Ţichindeal” au fost întâmpinaţi cu baloane colorate, iar după ce au fost conduşi în clase împreună cu părinţii şi bunicii, învăţătoarele şi-au ţinut prima oră în prezenţa acestora din urmă.

Având în vedere că începutul noului an şcolar reprezintă un eveniment aparte în viaţa fiecărui elev, inspectorul şcolar general Marius Gondor a ţinut să transmită un mesaj cu acest prilej.

„Vacanța mare și-a facut bagajele și a predat ștafeta unui nou început de an școlar. Într-un plan simbolic, luna septembrie este inevitabil confundată cu ideea de educație și de început de an școlar.

Ne regăsim în universul școlii, părinți, elevi și profesori, cu emoțiile inerente unui nou început de drum. Având în vedere că în ultimii doi ani școlari restricțiile și orele online au fost la ordinea zilei, respirăm ușurați în acest an și avem toate motivele să fim încrezători că vom avea un an școlar bun, un an școlar în care educarea copiilor noștri va rodi.

Școala este locul fundamental al devenirii noastre, locul în care ne întâlnim cu ceilalți, depășim propriile individualități și singurătăți, învățând lecția comunicării, a deschiderii spre cei din jur. Școala înseamnă, în egală măsură, cunoaștere, știință, cultură, dar și morală și spiritualitate.

Copiilor / elevilor le adresez provocarea competiţiei, a muncii, a disciplinei şi a studiului cu seriozitate.

Voi sunteţi sensul existenţei noastre ca părinți, voi sunteţi cei în care ne investim astăzi cu dăruire şi speranţă pentru un mâine pe care îl dorim mai frumos, mai curat.

La început de drum, în anul scolar 2022-2023, îmi exprim încrederea în dăruirea și competența educatorilor, învățătorilor și profesorilor, în buna lor credință și puterea de a modela personalități, de a oferi modele de viață și profesie.

În faţa acestei responsabilităţi uriaşe, îndemnul pentru fiecare dascăl este să nu renunţe la a investi în vieţile elevilor cunoaştere, valori şi idealuri înalte, să fie modele vrednice de urmat pentru discipolii lor.

În faţa aceleiaşi responsabilităţi, invitaţia pentru părinţi este să se implice activ în educaţia copiilor, să fie prezenţi în viaţa şcolii, alături de profesori.

Fie ca împreună, dascăli, copii, părinți, comunitate locală să ne unim eforturile în folosul celor ce sunt pe drumul cunoașterii, al descoperirilor și formării personalității.

În încheiere, permiteți-mi să le transmit elevilor multă putere de muncă, alegeri înțelepte și reușite pe măsura efortului depus, părinților și cadrelor didactice multă răbdare, decizii înțelepte și să ne bucurăm împreună la sfârșitul anului școlar văzând satisfacția care va licări în ochii copiilor noştri”, scrie pe Facebook Marius Gondor.

Galerie foto (37)


Scrie un comentariu

trimite