Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A șasea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește azi în țară

A șasea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește azi în țară
Comentează 0

Luni, 25 ianuarie, sose;te în România a șasea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 92.430 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 92.430 doze Pfizer BioNTech, după cum urmează:

 

  • Centrul Regional de Distribuție București: 35.100 doze;

 

  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;

 

  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.530 doze;

 

  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 9.360 doze;

 

  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;

 

  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700 doze;

 

  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.

 

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România marți, 26 ianuarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Reamintim că la data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de

 

Website: https://vaccinare-covid.gov.ro/ | Email: contact@vaccinare-covid.gov.ro

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite