Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A murit o legendă a armatei americane; câţi ani avea şi ce a făcut de-a lungul carierei

Richard Marcinko, comandantul care a fondat unitatea de elită Seal Team Six a forțelor armate americane care ulterior avea să ducă la îndeplinire misiunea de ucidere a lui Osama Bin Laden, s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani, scrie comisarul.ro, care citează BBC.
 

A murit o legendă a armatei americane; câţi ani avea şi ce a făcut de-a lungul carierei
Comentează 0

Un veteran al Războiului din Vientam, Marcinko a condus unitatea de elită în primii trei ani de existență a ei, fiind decorat cu peste 30 de medalii și citații în timpul carierei sale din Marina Statelor Unite.

Stilul său direct și dur a adus un succes răsunător unității însă adesea a provocat conflicte cu superiorii săi.

Unii l-au acuzat că a încurajat o mentalitate iresponsabilă în rândul membrilor Seal Team Six iar în afara câmpului de luptă Marcinko a avut probleme cu legea și a fost încarcerat pentru o perioadă scurtă de timp pentru fraudă.

În pofida acestui lucru, el a jucat un rol vital în consolidarea capabilităților antiterorism ale Statelor Unite la sfârșitul Războiului Rece.

Personalitatea sa puternică și autobiografia „Rogue Warrior” au contribuit la consolidarea imaginii Seal Team Six în folclorul militar și cultura populară.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: bbc.com

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite