Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A început vaccinarea copiilor din sistemul public de protecție; câți au fost vaccinați și câți au refuzat

110 copii provenind din centrele și casele de tip familial aflate în subordinea DGASPC Arad au fost vaccinați împotriva SARS CoV-2. Este vorba despre copii cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani care și-au dat acordul în scris să se vaccineze. Potrivit reprezentanților DGASPC, doi dintre copii care ar fi putut beneficia de vaccin au refuzat să fie vaccinați, în acest caz fiindu-le respectată opțiunea.

A început vaccinarea copiilor din sistemul public de protecție; câți au fost vaccinați și câți au refuzat
Comentează 0

În prealabil, copiii au fost informați și consiliați de către personal medical calificat cu privire la campania de vaccinare, la beneficiile și posibilele efecte post-administrare ale vaccinului.

Vaccinarea copiilor a fost posibilă doar în prezența directorului general al instituției, Erika Stark, care este reprezentantul legal al copiilor.

Până în prezent au fost vaccinați cu prima doză copii din sistemul de protecție la Centrul de Vaccinare din Ineu, Centrul de vaccinare Genesys din municipiul Arad și Centrul de Vaccinare din Lipova, urmând ca în intervalul de timp recomandat să primească și cea de-a doua doză, cea de rapel.

„Pentru noi faptul că este posibilă vaccinarea copiilor din casele și centrele noastre reprezintă o mare reușită, am așteptat cu nerăbdare acest vaccin, având în vedere că atât anul trecut, cât și anul acesta am trecut prin mari emoții atunci când unul dintre copii era confirmat pozitiv în urma testărilor efectuate cu regularitate și am făcut eforturi susținute să aplicăm și să menținem cu strictețe regulile de prevenire a răspândirii virusului în centrele noastre”, declară Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.

Doi dintre copii, în vârstă de 13 ani, respectiv 16 ani, provenind din casele de tip familial Lipova, au fost însoțiți vineri în centrul de vaccinare din oraș chiar de președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, acesta fiind reprezentantul legal desemnat al celor doi.

„Vaccinarea este extrem de importantă pentru prevenirea răspândirii COVID-19 la toate categoriile de vârstă, indiferent de condiția socială a celor vaccinați. Felicit DGASPC Arad pentru implicare și îmi doresc un număr cât mai mare de arădeni care prin vaccinare se asigură că evită îmbolnăvirea cu COVID-19”, susține Iustin Cionca.

De menționat că în această etapă a vaccinării, copiilor provenind din sistemul de protecție le-au fost administrate vaccinuri Pfizer, urmând ca altora, care au și-au manifestat această opțiune, să li se administreze doze Johnson& Johnson.

 

 

 

 

 

Galerie foto (11)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite