Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A început sărbătoarea fotbalului; printre protagoniști – un arădean; intrați AICI pentru a vedea programul competiției și loturile celor 24 de echipe participante

Cea de a 17-a ediția a Campionatului European a început. Ceremonia de deschidere a avut loc la München, un oraș cu o istorie importantă atunci când vorbim de sportul cu balonul rotund, datorită lui Bayern și jucătorilor de legendă care triumfat pentru echipa din capitala Bavariei.

Partida inaugurală dintre Germania, naționala gazdă și Scoția, a fost precedată de un impresionant foc de artificii și un omagiu adus marelui Franz Beckenbauer, jucător și antrenor care a scris istorie pentru „die Mannschaft” și Bayern München.

A început sărbătoarea fotbalului; printre protagoniști – un arădean; intrați AICI pentru a vedea programul competiției și loturile celor 24 de echipe participante
Comentează 0

Football Arena Munich sau Allianz Arena, este un stadion are o capacitate de 66.000 de locuri și pe lângă partida Germania-Scoția va găzdui încă șase meciuri, patru din grupe, inclusiv meciul de debut al României, o optime de finală și o semifinală, marea finală urmând să aibă loc la Berlin, pe 14 iulie.

Grupele Campionatului European

Cele 24 de echipe calificate au fost împărțite în 6 grupe, după cum urmează:

Grupa A

Germania

Scoția

Ungaria

Elveția

Grupa B

Spania

Croația

Italia

Albania

Grupa C

Anglia

Slovenia

Danemarca

Serbia

Grupa D

Țările de Jos

Franța

Polonia

Austria

Grupa E

Belgia

Slovacia

România

Ucraina

Grupa F

Portugalia

Turcia

Cehia

Georgia

Lotul României

Aflată în grupa E, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina, echipa Românie are în componență următorii jucători:

Portari: Horațiu Moldovan (Atlético de Madrid), Florin Niță (Gaziantep), Ștefan Târnovanu (FCSB)

Fundași: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Radu Drăguşin (Tottenham), Vasile Mogoş (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Bogdan Racovițan (Rakow), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Adrian Rus (Pafos)

Mijlocași: Mijlocași: Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Ianis Hagi (Alavés), Marius Marin (Pisa), Răzvan Marin (Empoli), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Gaziantep), Nicolae Stanciu (Damac), Adrian Şut (FCSB), Florinel Coman (FCSB), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma).

Atacanți: Denis Alibec (Muaither), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Denis Drăguş (Gaziantep), George Puşcaş (Bari).

De remarcat prezența arădeanului Dennis Man, în lotul secționat de Edward Iordănescu, jucător care poate fi considerat cel mai de succes produs al UTA-ei în ultimii ani, dar și prezența lui Horațiu Moldovan, un jucător care de asemenea s-a aflat la un moment dat în curtea Bătrânei Doamne înainte de a ajunge la Rapid și apoi Atletico Madrid, unde trebuuie să spunem însă că stă pe tușă.

Când jocă tricolorii

Naționala lui Edi Iordănescu va debuta la Euro luni începând cu ora 16, la München, într-un meci disputat împotriva Ucrainei, partidă în care avem toate șansele să-l vedem la lucru și pe Dennis Man. Următorul meci va fi sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22, la Köln, în compania Belgiei, pentru ca meciul cu numărul 3 din grupe să aibă loc miercuri, 26 iunie, de la ora 19, în compania Slovaciei, la Frankfurt.

De menționat că în România toate partidele de la Euro vor fi transmise pe Pro Tv, Pro Arena și Voyo.

Intrați AICI pentru a vedea programul meciurilor de la Euro24.

Intrați AICI pentru a vedea loturile celor 24 de echipe calificate.

Pentru mai multe detalii despre ceremonia de deschidere și mai multe imagini intrați AICI.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide