Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A început Festivalul „Simfonia Florilor de Toamnă“


A doua ediție a Festivalului „Simfonia Florilor de Toamnă“, programată să se desfășoare în perioada 18 – 20 octombrie 2019, în Piața „Avram Iancu“ din Arad, a adus în centrul orașului un spectacol de culoare, lumină, mii de flori, aranjamente florale și concerte de muzică ușoară și muzică folk.

A început Festivalul „Simfonia Florilor de Toamnă“
Comentează 0

Conform organizatorilor, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, această ediție a festivalului propune o nouă abordare a conceptului inaugurat anul trecut.

Astfel, figurinele de butaforie sunt înlocuite cu structuri confecționate din elemente ale naturii și metalice, toate având o nouă interpretare în ceea ce privește materialul floral.

Pentru „îmbrăcarea“ în culoare a acestora au fost folosite mii de fire de flori și verdeață precum: orhideea Vanda, hortensia, crini, garoafe, gherbera, monstera, eucalipt etc. De asemenea, au fost decorați peste 200 de baloți colorați și două porți imense cu peste 1.000 de crizanteme la ghiveci, bostani și alte elemente decorative.

Cum a devenit deja o obișnuință la evenimentele cu specific floral din orașul nostru și de data aceasta sunt prezenți timp de 4 zile, numeroși floriști talentați și cu multă experiență acumulată la diverse festivaluri de flori din România. 

Decorațiunile au putut fi vizitate începând de vineri, 18 octombrie, ora 14.00, sâmbătă, 19 octombrie și duminică, 20 octombrie, începând cu ora 10.00, iar în fiecare seară, de la ora 18.00 va începe programul artistic.

Atmosferă de carnaval brazilian și multă muzică

Pe lângă expozițiile florale, pe scena amenajată în Piața Avram Iancu sunt organizate, în fiecare seară, recitaluri de muzică ușoară și folk.

Printre invitați se numără o companie din Brazilia, Flowers Parade, care își desfășoară activitatea și în Franța, care a adus în Arad o parte din energia carnavalului brazilian.

Astfel, 5 artiști stradali costumați în flori – gigant, iluminate cu leduri pe timp de noapte, vor dansa, în fiecare seară, pe ritmuri de samba și nu numai.

De asemenea, au fost invitați să cânte artiști cunoscuți, care au în repertoriu muzica folk dar și artiști și formații de muzică ușoară.


Program:

Vineri, 18 octombrie 2019

Orele 18.00 – 21.00

Lili Drumeva O’Reilly

Didina Curea

Monica Cojocaru

Raul Nica


Sâmbătă, 19 octombrie 2019

Orele 18.00 – 21.00

Mădălina Cernat

Ovidiu Niculescu

Nova Band

Mihai Henț


Duminică, 20 octombrie 2019

Orele 18.00 – 21.00

Mircea Rusu Band

Daniel Julean&Nicoleta Brola

On the edge

Galerie foto (75)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite