Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A fost inaugurat Parcul Industrial al comunei Ghioroc; preşedintele CJA a prezentat conceptul microregiunii de dezvoltare Ghioroc - Podgoria Miniș-Măderat (FOTO)

La Ghioroc a fost inaugurat astăzi Parcul Industrial al comunei. Asta, în condiţiile în care firma austriacă Syn Trac va deschide o fabrică de asamblare tractoare. Noul agregat reprezintă un concept inovativ, care poate fi folosit pentru agricultură, întreținerea domeniului public, activități de estetică rutieră și urbană. De menţionat că pe lângă această fabrică vor mai fi încă cel puțin trei alte investiții în cadrul Parcului Industrial Ghioroc.
 

A fost inaugurat Parcul Industrial al comunei Ghioroc; preşedintele CJA a prezentat conceptul microregiunii de dezvoltare Ghioroc - Podgoria Miniș-Măderat (FOTO)
Comentează 0

Au participat primari din tot județul, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, consilierul se stat Mihnea Drumea, ca reprezentant al premierului Nicolae Ciucă, secretarul general adjunct al Guvernului României, Bogdan Ghelber, investitori din Austria, de la Ghioroc și Arad.

„Sunt cele mai bune tractoare, un concept de tractoare unic în lume care va fi asamblat într-o viitoare fabrică aici la NOI, în Ghioroc. Important! Sediul Syn Trac România va fi la GHIOROC. Pe lângă această fabrică vor mai fi încă cel puțin trei alte investiți în cadrul Parcului industrial Ghioroc! Deja două au sediul în comuna noastră! Domnul Thomas , cel cu care dau mâna în tractor are deja o firmă la noi în comună de 5 luni, firmă care este parte a consorțiului Steinkellner, consorțiu care va activa ca sediu tot în comuna noastră!!!! Domnul Thomas va avea partea de service a tractoarelor și un mega atelier de reparații și întreținere a tractoarelor Syn Trac, dar și a altor mărci de utilaje renumite din Europa. Service-ul va fi tot la noi în comună, ca parte a consorțiului ce va activa în Parcul Industrial Ghioroc! Mulți dintre dumneavoastră deja m-ați văzut de multe ori cu Thomas în comună și vă spun sigur că este un om deosebit, are o firmă se reparații pentru marca Krone încă de la 28 de ani!. S-a îndrăgostit de stațiunea noastră și se gândește să se stabilească aici deși are o afacere prosperă în Austria.

Mai vor fi înființate și alte societăți în acest parc industrial: o fabrică de producere de peleți și o fabrică de procesare de fructe și legume”, a scris pe Facebook primarul Corneliu Popi-Morodan.

Potrivit acestuia, la Ghioroc urmează să se deschidă şi o fabrică de medicamente de  importanță strategică.

„De când sunt primar asta încerc, sper că se vede că suntem în plin proces de dezvoltare! Dar lucrurile se așează doar când Dumnezeu spune că este ok! Și vreau să vă plictisesc cu o poveste: în 2013 când eram primar de câteva luni, pe vremea aceea aveam 165% grad de îndatorare și nu știam cum să plătesc datoriile, și în timp ce mergeam la Cluj la o instruire pe drum am trecut prin Chișineu-Criș, unde am văzut Maschio-Gaspardo care era o imensă firmă!

În gândul meu, fără speranță am început să mă rog! Am cerut lui Dumnezeu să ne dea nouă, precizez, comunei noastre, o firma de așa nivel, sau mai tare! Că și noi suntem fii tăi, asta ziceam! Și mă rugam să ne dezvoltăm și noi, dar pe vremea aceea era un vis, de fapt mă rugam sa pot plati datoriile comunei.

Azi mi-am adus aminte de acea rugăciune când au venit tractoarele pentru demonstrație! Dacă Dumnezu este cu tine, chiar de durează mult, dacă ai răbdare se întâmplă”, a mărturisit primarul.

Iustin Cionca a vorbit despre dezvoltarea microregiunii

Invitat la eveniment, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a prezentat conceptul microregiunii de dezvoltare Ghioroc-Podgoria Miniș-Măderat. „Sunt șapte companii naționale și europene interesate să investească acum la Ghioroc, într-un complex industrial de producție!

Consiliul Județean Arad contribuie la operaționalizarea microregiunii de dezvoltare pe patru planuri:

-investiții în educație;

-investiții în turism și servicii;

-investiții în infrastructura rutieră;

-investiții în infrastructura industrială.

Vom reveni la Ghioroc și în Podgorie să explicăm și localnicilor acest concept, care poate contribui nu doar la dezvoltarea localităților de pe Drumul Vinului, ci și la revitalizarea unei zone importante a Văii Mureșului”, susţine Iustin Cionca.

Sursa foto: Facebook Iustin Cionca şi Corneliu Popi-Morodan

Galerie foto (10)


Scrie un comentariu

trimite