Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A aruncat deșeurile la voia întâmplării, dar nu a văzut că a fost filmat; vezi ce amendă a primit un arădean

A aruncat deșeurile la voia întâmplării, dar nu a văzut că a fost filmat; vezi ce amendă a primit un arădean
Comentează 0

Abandonarea deșeurilor pe domeniul public rămâne un obicei pentru unii dintre cetățenii municipiului Arad, care, deși au încheiat contracte de salubrizare cu operatorul de salubritate pentru o anumită cantitate de deșeuri, produc mai mult, preferând să abandoneze de o manieră ilegală surplusul.

În vederea surprinderii, identificării și sancționării acestor persoane, Primăria Municipiului Arad, prin Direcția Generală Poliția Locală, admite preluarea înregistrărilor valide transmise de cetățeni și entități partenere.

Astfel, în ultima săptămână, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au identificat, pe baza filmării puse la dispoziție de un cetățean, o persoană care a abandonat pe domeniul public deșeuri voluminoase rezultate din salubrizarea unui apartament. 

Arădeanul surprins de o cameră video instalată pe o proprietate privată și-a recunoscut fapta  și a fost sancționat pentru încălcarea dispozițiilor Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, urmând să achite o amendă contravențională în cuantum de 4.500 lei.

Acțiunile Direcției Generale Poliția Locală de descurajare a deversării ilegale a deșeurilor vor continua atât prin patrularea în zonele cele mai expuse, cât și prin valorificarea potențialului uriaș de date de identificare pe suport digital ce pot fi furnizate de cetățenii individuali, asociațiile, firmele și celelate entități interesate de îmbunătățirea calității mediului în UAT Arad.

Reiterăm faptul că deversarea ilegală a deșeurilor este cel puțin contravenție și se sancționează cu amendă ce poate ajunge până la 6.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv 40.000 lei pentru persoanele juridice. Sancțiunea complementară rezidă în obligația ridicării și eliminării deșeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate și curățarea terenului.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite