Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

8,8 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la Complexul Muzeal (FOTO)

Lucrările la Complexul Muzeal Arad avansează într-un ritm alert, astfel încât în ședința de astăzi a Consiliului Județean Arad s-au mai alocat 8,8 milioane de lei pentru finanțarea proiectului „Reparații interioare spații expoziționale, depozitare și birouri”. Această sumă se adaugă celor 12,7 milioane alocate în prima etapă, la demararea lucrărilor de modernizare.

8,8 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la Complexul Muzeal (FOTO)
Comentează 0

„Inițial, am prevăzut 12,7 milioane de lei pentru începerea lucrărilor de modernizare a Complexului Muzeal Arad, urmând ca pe măsură ce aceste lucrări avansează să alocăm și fondurile ulterioare. Ritmul alert în care se lucrează, concomitent în mai multe puncte, mă face să fiu cât se poate de optimist și să aștept ca lucrările să se finalizeze până la sfârșitul acestui an”, a afirmat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Ionel Bulbuc subliniază că nu s-a intervenit în reabilitarea și modernizarea interiorului Complexului Muzeal Arad, cu o asemenea amploare, de acum 50 de ani. „Acum descoperim frumusețea sălilor, maiestuozitatea lor, așa cum a fost concepută de arhitectul Ludovic Szantay, abia cum ne dăm seama ce comoară arhitecturală, dar și ce bogății istorice și culturale au stat departe de ochii arădenilor. Reparațiile sunt ample. Vom avea aceeași secție de istorie, dar într-o altă imagine, cu gadget-uri noi, instalații de realitate augmentată și panouri interactive. Vom avea secția de Istorie a Aradului, istorie medievală, terminând cu partea din 1918. Vom avea și secția de arheologie renovată, iar Muzeul Revoluției din ’89 va fi pus într-o altă lumină. Transformarea Complexului Muzeal n-ar fi putut fi realizată fără aceste investiții în infrastructură, care s-au realizat de la nivel de parchet până în tavan, inclusiv punerea în valoare a pereților, a coloanelor, dar și implementarea măsurilor de siguranță și economie, precum respectarea normelor ISU sau o eficiență energetică sporită”, a completat Ionel Bulbuc.

 

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite