Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

5 întrebări frecvente despre implantul dentar

Implanturile dentare sunt soluțiile moderne, ce tratează cu succes edentația, fie ea uni-dentară, parțială sau totală. Mai simplu spus, aceste intervenții presupun înlocuirea protetică a unui dinte lipsă sau alterat, sau a mai multor dinți, rezultatul fiind atât rezistent în timp, cât și extrem de plăcut din punct de vedere estetic (aspect natural).

5 întrebări frecvente despre implantul dentar
Comentează 0

Lipsa totală sau parțială a dinților poate afecta foarte serios viața unei persoane: aspectul estetic neplăcut poate cauza probleme de ordin psihic sau emoțional, iar problemele legate de funcționalitate pot influența negativ masticația, pronunția, sistemul digestiv etc.

Înainte, însă, de a căuta pe internet locul unde se poate beneficia de un implant dentar de calitate în București, este necesară o mai bună informare despre acest produs. Mai exact, este important să se cunoască ce este implantul dentar, cum funcționează și cui îi este recomandat.

5 întrebări frecvente despre implanturile dentare

Sunt multe întrebări la care pacienții nu au găsit încă răspunsuri pe înțelesul lor, în special din cauza termenilor medicali prea complicați. În speranța că la finalul acestor întrebări vor fi informați suficient cât să poată decidă dacă au nevoie sau nu de un implant dentar, am încercat să găsim răspunsuri cât mai clare și mai simple.

1.Ce este un implant dentar?

Înlocuind vechile proteze, implantul dentar reprezintă de fapt un șurub ce se folosește, în mod artificial, pe post de rădăcină a unui dinte lipsă. Pentru că acest șurub se inserează în os, este nevoie ca acesta din urmă să fie sănătos și puternic.

2.Din ce este format un implant dentar?

Un implant dentar este format din trei părți:

●        cea intra-osoasă: reprezentată de șurubul ce va înlocui rădăcina dintelui (acesta este, de fapt, implantul propriu-zis și nu este vizibil);

●        cea intra-orală: reprezentată de bontul protetic (un fel de mic stâlp de legătură între implant și viitoarea coroană);

●        cea vizibilă: coroana, puntea sau proteza dentară, partea ce imită dintele natural.

3.Cât durează procedura și cum se realizează?

Realizată sub anestezie locală sau generală, procedura inițială de inserare a unui implant dentar nu este dureroasă, putând fi realizată într-un timp relativ redus (în medie, între 45 și 120 de minute).

În prima etapă, medicul chirurg inserează implantul dentar (partea invizibilă din interiorul osului, ce se comportă ca o rădăcină artificială). Abia după un timp, ce poate varia de la 2 până la 6 luni, medicul va atașa coroana, puntea sau proteza pe bontul protetic.

4.Care sunt candidații ideali pentru un implant dentar și de la ce vârstă se poate efectua această intervenție?

Singura restricție în ceea ce privește vârsta se referă la tinerii minori. Medicii nu pun implanturi dentare persoanelor care nu au 18 ani, nefiind de altfel cazul.

În privința candidaților ideali, aceștia trebuie să îndeplinească două condiții esențiale: în primul rând, trebuie să se confrunte cu lipsa totală sau parțială a dinților, iar, în al doilea rând, trebuie să aibă gingia și structura osoasă sănătoase (să poată sprijini foarte bine implantul dentar).

5.Cum se poate obține o lucrare realizată impecabil?

Căutarea clinicii dentare unde urmează a fi realizată intervenția este, poate, una dintre cele mai dificile operațiuni pe care pacienții le au de făcut. Analizarea tuturor ofertelor disponibile pe piață poate fi o adevărată provocare.

Pentru a ușura puțin acest proces, o opțiune sigură ar fi clinica Trident, un centru de excelență în stomatologie, ce utilizează cele mai noi tehnologii și dispune de o echipă medicală cu vastă experiență.

De ce să alegi Clinica Trident?

Clinica premium Trident este prima din România care a abordat soluția de specializare a medicilor pe etape specifice ale tratamentului, reducând astfel semnificativ timpul de așteptare și oferind o siguranță și o eficiență sporite.

Dispunând de unul dintre cele mai bune blocuri operatorii din țară (unde se găsesc două săli de chirurgie ultra-moderne), clinica Trident folosește aparatură performantă, de ultimă generație, fiind astfel capabilă să ofere servicii de înaltă calitate și să satisfacă cu succes chiar și cele mai exigente cerințe.

Pacienții care doresc un implant dentar în București au toate motivele pentru care să apeleze la serviciile clinicii Trident:

●        intervenție realizată după ultimele standarde în domeniu;

●        existența celor mai noi tehnologii;

●        disponibilitatea unor tehnici adaptate, ce permit pacienților să nu resimtă dureri;

●        intervenție realizată doar de medicii specializați;

●        garanție pentru intervenție.

Care este prețul unui implant dentar?

Prețul este un aspect ce variază mult de la clinică la clinică, în funcție de dotări, de medici, dar și de starea inițială a danturii pacientului și de complexitatea lucrării. De exemplu, în cadrul clinicii Trident, un implant dentar standard costă 3.500 de lei, iar unul premium 5.200 de lei.

Desigur, la prima vedere prețul unui implant dentar poate părea destul de mare. Dar, ținând cont de importanța pe care acest tratament o are în ceea ce privește sănătatea orală și de faptul că, în timp, va scuti pacientul de la cheltuirea unor sume considerabile, prețul se dovedește a fi foarte accesibil.

În plus, un implant dentar de calitate va rezista timp îndelungat și, grație tehnologiilor moderne, va avea aspectul plăcut al unui dinte natural.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite