Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

47 de migranți din Egipt și Bangladesh au fost reținuți la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II și Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand au depistat, ascunşi într-un TIR ce transporta lingouri de aluminiu, respectiv pe jos, patruzeci și șapte de migranți din Bangladesh și Egipt care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

47 de migranți din Egipt și Bangladesh au fost reținuți la frontieră
Comentează 0

Sâmbătă, 01.04.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 35 de ani. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, aluminiu pentru o societate comercială din Italia.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, patruzeci de cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 19 și 52 de ani, intrați legal în România în baza documentelor personale.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand au observat, în timpul desfășurării activităților specifice de supraveghere a frontierei, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, șapte persoane care se deplasau pe jos. S-a procedat la deplasarea spre locul unde se aflau și interceptarea acestora, iar întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Egipt și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 și 43 de ani.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 


Scrie un comentariu

trimite