Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

32 de pacienți confirmați cu virusul SARS CoV-2 – dintre care trei copii - sunt internați la această oră în secțiile COVID-19 ale Spitalului Județean Arad

32 de pacienți confirmați cu virusul SARS CoV-2 – dintre care trei copii -  sunt internați la această oră în secțiile COVID-19 ale Spitalului Județean Arad
Comentează 0

32 de pacienți confirmați cu virusul SARS CoV-2 – dintre care trei copii -  sunt internați la această oră în secțiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad!
În contextul creșterii numărului de pacienți pozitivi, conducerea unității medicale a solicitat Direcției de Sănătate Publică Arad, aviz epidemiologic pentru suplimentarea numărului de paturi destinate pacienților diagnosticați cu COVID-19.
”Până acum pacienții infectați cu virusul SARS CoV-2 au fost internați în Secția Clinică Boli Infecțioase Adulți, de la parterul clădirii din strada Stephan Ludwig Roth, unde sunt alocate 19 paturi. De la sfârșitul valului V am păstrat și în secțiile non-COVID-19 saloane, cu circuite separate, destinate – la nevoie - pacienților pozitivi. Astăzi am cerut avizul DSP pentru deschiderea unui tronson de la etajul clădirii din strada Stephan Ludwig Roth, cu încă zece paturi pentru pacienții pozitivi. În cazul în care, în acest sfârșit de săptămâna, numărul pacienților pozitivi va depăși numărul de paturi alocate, avem posibilitatea să extindem zona Covid-19, în cadrul aceluiași etaj. Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă Covid-19 rămâne funcțional cu 12 paturi, patru dintre ele fiind deja ocupate. În cadrul Compartimentului Boli Infecțioase Copii, unde astăzi sunt internați trei pacienți cu SARS CoV-2, avem un total de zece paturi pentru această patologie”, a declarat dr. Cătălin Hreniuc, directorul medical al SCJU Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite