Vremea Romania, Arad -8°C

Stiri Arad

"28 de ani După" evenimentele din decembrie 1989

Comentează 0

Joi, 21 Decembrie, Complexul Muzeal Arad a fost gazda seminarului "28 de ani După", un eveniment cultural de mare încărcătură istorică și emoțională. În prezența unui public select, sub forma unei dezbateri publice, a fost comemorată Revoluția din 1989.

Invitați cu expertiză precum liderul Revoluției arădene, actorul Valentin Voicilă, istoricii Virgil Valea şi Antoniu Martin, psihologul Ramona Pencea și scriitorul şi muzeograful Bogdan Ivaşcu au prezentat contextul social-istoric pe fondul căruia au avut loc mișcările de stradă, transformate mai apoi în Revoluția din decembrie 1989.

Timp de câteva ore la seminarul "28 de ani După" s-au dezbătut și comemorat evenimentele revoluționare din România și din întreaga Europă. S-a discutat de asemenea și despre implicarea și reacțiile marilor puteri occidentale la căderea blocului comunist.

"28 de ani După" a fost un eveniment organizat de actorul Constantin Florea și Asociația Culturală Pro Visio, găzduit de Complexul Muzeal Arad, inițiat de regizorul arădean Alin Dîrzu, studentul Daniel Magda şi psihologul Paul Athes.

 

Pentru mai multe informaţii, contactaţi:

Onoriu Felea – producător/președinte Asociația Culturală Pro Visio

Galerie foto (14)

Scrie un comentariu

trimite