Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

276 persoane în centrele de carantină din Județul Arad

276 persoane în centrele de carantină din Județul Arad
Comentează 0

INFORMARE DE PRESĂ: 22 04. 2020

La nivelul Județului Arad, conform raportării  Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 276 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este tot 576. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 329, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3143.

 

***

Ordonanțele Militare precum  și alte documente oficiale emise în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

***

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 201 de persoane și 29 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 125.000 lei. Nu au fost întocmite noi dosare penale.

 

În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 86 persoane cu privire la respectarea măsurii de autoizolare la domiciliu și au aplicat 17 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 38.000 lei.

 

***

Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 48 de cadre și 22 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor ordonanțelor militare, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 21.04.2020, ora 7.00 – 22.04.2020, ora 7.00),  522 de persoane, întocmind 7 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 16.000 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

Direcția Generală Poliția Locală Arad asigură pe perioada stării de urgență paza centrelor de carantină, paza și ordinea publică în zonele centrelor destinate găzduirii persoanelor fără adăpost, precum și supravegherea traficului  la coborârile de pe autostradă. De asemenea, polițiștii locali arădeni asigură verificarea locurilor unde au fost semnalate cazuri de infectare și participă, împreună cu efectivele M.A.I. sau individual, în filtre și activități de verificare a respectării ordinii publice și prevederilor ordonanțelor militare.

***

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

 

Biroul de presă                                                                                               22.04.20

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite