Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

249 persoane se găsesc în centrele de carantină din Județul Arad

249 persoane se găsesc în centrele de carantină din Județul Arad
Comentează 0

INFORMARE DE PRESĂ . 04.04. La nivelul Județului Arad, conform raportării  Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 249 persoane.  Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este 144. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de  1070, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 1557.

 

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 1490 de persoane și 21 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 74 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 120.500 lei. Nu au fost întocmite dosare penale noi.

 

În același interval de timp, jandarmii arădeni au aplicat două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 4000 lei.

 

Polițiștii locali arădeni, acționând cu un efectiv de 44 de cadre și 22 mijloace auto,   au legitimat și verificat într-un interval de 24 de ore (perioada 3.04.2020, ora 7.00 – 4.04.2020, ora 7.00) 1098 persoane, întocmind 18 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 40.000 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare. 

 

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

 

Biroul de presă                                                                                               04. 04.2020

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite