Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

19 prefecţi, demişi de Guvernul Cioloş. Vezi dacă Aradul se află printre ei

Premierul Dacian Cioloş face demiteri în rândul prefecţilor. Prim-ministrul a dispus schimbarea din funcţie a 19 prefecţi şi trei subprefecţi din ţară. Printre cei care și-ar fi pierdut posturile se numără și prefectul de Argeș, Mihai Adrian Oprescu, potrivit unor surse.
 

19 prefecţi, demişi de Guvernul Cioloş. Vezi dacă Aradul se află printre ei
Comentează 0

Demiterile in lant vin dupa ce Dacian Ciolos a cerut o analiza a performatelor acestor functionari, iar in urma acestora s-a constatat ca unii prefecti nu sunt suficient de competenti.

Anuntul a fost facut in sedinta de joi a Guvernului, dupa ce premierul s-a aratat nemultumit de activitatea oficialilor din administratie.

Schimbarea din functie a celor 19 prefecti este doar un prim pas in reforma pe care Ciolos si-a propus inca de la inceputul mandatului sa o faca in interiorul institutiilor statului, sustinand ca functionarii publici ar trebui sa fie numiti si evaluati conform unor criterii de performata, asemanatoare celor de la Bruxelles.

Dacian Ciolos spune ca isi doreste ca persoanele numite in locul prefectilor sa nu aiba legaturi politice, ci sa obtine functia pe baza realizarilor profesionale, scrie ziare.com.

Procedura va fi, insa, diferita, de aceasta data. Avand in vedere timpul scurt care a mai ramas pana la alegeri, nu poate fi organizat un concurs pentru ocuparea functiilor, ci prefectii vor fi numiti din randul structurilor deja existente.

Din informațiile pe care e deținem, la Arad nu a avut loc nici o schimbare chiar dacă în mass-media arădeană au fost vehiculate tot felul de variante.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite