Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mai mulți străini au încercat să treacă frontiera ilegal

Poliţiştii de frontieră arădeni de la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac și Nădlac II au oprit la graniță nouă cetăţeni din Sri Lanka, Siria și Turica care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.

Mai mulți străini au încercat să treacă frontiera ilegal
Comentează 0

În data de 17.03.2024, în jurul orei 19:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 22 de ani, la volanul unei autoutilitare înmatriculate în România. Tânărul se deplasa fără încărcătură pe ruta România – Ungaria. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, într-un loc special amenajat (perete dublu), șapte cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 23 și 48 de ani, intrați legal în România în baza documentelor personale.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar condus de un cetăţean turc. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în cabina șoferului din capul tractor, doi cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că sunt cetățeni din Siria și Turcia, în vârstă de 21, respectiv 52 de ani, intrați legal în țara noastră.

În ambele cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Scrie un comentariu

trimite