Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

 ”Ziua când vin mareele” ... la Arad

 ”Ziua când vin mareele” ... la Arad
Comentează 0

 În data de șase iunie  a avut loc la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” premiera spectacolului “ Ziua când vin mareele”, având la bază câteva din textele lui Matei Vișniec, iar din distribuție făcând parte actrițele Iulia Dragoș și Adriana Ghiniță.

Matei Vișniec este un poet și dramaturg român, activ în acest moment în Franța, cunoscut în mod special pentru scrierile sale în limba franceză.

A studiat istoria și filozofia la Universitatea din București și a fost membru fondator al Cenaclului de Luni, coordonat de profesorul Nicolae Manolescu.

Tema principală al acestui spectacol este iubirea, ambele personaje și-au pierdut iubirea, iar după această lovitură dură, încearcă să se ridice și să meargă mai departe.

 Producția  teatrală  începe cu un dans în umbră, acest lucru marcând începutul spectacolului, care este  conceput și realizat de actrițele, Iulia Dragoș și  Adriana Ghiniță . Ni se prezintă întâlnirea dintre două persoane pe o plajă pustie, una dintre ele la început de drum, iar cealaltă la sfârșit de drum. Cele două ajung să se împrietenească, ascultându-și fiecare povestea iar la final au sentimentul că trăiesc aceeași poveste.

Decorul este destul de original, fiind alcătuit din nisip, două scaune, o masă, iar cu ajutorul proiecției video ni se redă marea, care, după părerea mea, este folosită și simbolic în spectacol.

Reprezentația se termină cu același dans în umbră, acest lucru dând unitate și simetrie spectacolului.

Din distribuție fac parte actrițele Iulia Dragoș și Adriana Ghiniță, scenografia este realizată de către Irina Chirilă, light design Lucian Moga, mișcare scenică Maura Cosma, sunet Cosmin Lupan, video proiecție Adelin Ghionghioșan, lumini Alex Dancu/ Sergiu Poenar iar regia tehnică Elena Ivașcu.

 

Gabriela-Alisa Gui

Foto: Laurian Popa

Galerie foto (13)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite