Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prima premieră a acestui an poartă semnătura regizorului Cristian Ban

Prima premieră a acestui an poartă semnătura  regizorului Cristian Ban
Comentează 0

        La Teatrul  Clasic ,,Ioan Slavici” Arad va avea loc peste câteva zile prima premieră a acestui an. Spectacolul Orașul nostru poartă semnătura tânărului  regizor  Cristian Ban și are la bază un scenariu adaptat după piesa lui Thornton Wilder.  Scenografia este realizată de Cristina Milea.

Despre realizare acestui nou proiect pe scena teatrului arădean regizorul Cristian Ban spune:  ,,Fiind născut în Arad, de multe ori m-am întrebat oare cine locuia în clădirile pe care azi scrie ,,monument istoric”  sau ce fel de magazine erau acum 100 de ani în locul farmaciilor și casinourilor care există azi pe bulevard și ce făceau oamenii într-o seară de sâmbătă?. Folosind structura textului-cult  Orașul nostru,  scris de Thornton Wilder în anii  '30 și pe baza unor interviuri, cărți și fotografii din arhiva Muzeului de Istorie, scenariul spectacolului s-a născut în timpul repetițiilor cu gândul de a oferi publicului o perspectivă nouă asupra oamenilor care au trăit în orașul nostru și poate a ideii de comunitate,  în măsura în care ea mai există astăzi.”

Despre participarea sa la realizarea proiectului Orașul nostru,  scenografa Cristina Milea spune: ,,Vă invităm la un exercițiu de imaginație pentru a călători înapoi în timp, până în anul 1910 respectiv 1920, în viața simplă și frumoasă a locuitorilor din orașul Arad. Imaginea acestui spectacol nu își propune valoarea de documentar ci o reconstituire fictivă, cu ingrediente personalizate, pe scena Sălii Studio, împreună cu talentata trupă de actori ai Teatrului ,,Ioan Slavici”. Este un rezumat al vieții de zi cu zi, ambalat în cromatica și vestimentația specifică, adaptat pe propunerea regizorală și pe situațiile scenice”. 

În distribuția spectacolului Orașul nostru îi veți regăsi pe  actorii: Ioan Peter / regizorul, Alex Mărgineanu / Eugen, Cecilia Lucanu-Donat / Margareta, Angela Petrean-Varjasi / Celia, Ștefan Statnic / doctorul, Dorina  Darie-Peter / Maria, Roxana Sabău / lăptăreasa, Robert Pavicstis / lăptarul, Călin Stanciu / Arthur.

Premiera spectacolului  Orașul nostru va avea loc în  duminică,  26 februarie 2017, la sala studio a teatrului arădean, de la ora 19,00.

Biletele pentru premiera acestui spectacol se pot achiziționa de la agenția teatrală sau online, accesând  platforma www. biletmaster.ro.

 

 

 

 

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite