Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Eveniment cultural la Filarmonică, dedicat arhitectului Ludovic Szántay

Eveniment cultural la Filarmonică, dedicat arhitectului Ludovic Szántay
Comentează 1

Primăria Municipiului Arad în colaborare cu Filarmonica Arad și Complexul Muzeal Arad a organizat sâmbătă, 22 Februarie 2020, la Palatul Cultural un amplu eveniment cu ocazia dezvelirii statuii arhitectului Ludovic Szántay și a încheierii amplelor lucrări realizate de municipalitatea arădeană cu scopul punerii în valoare a impresionantei clădiri.

Pe 20 Februarie 1872, se năștea la Arad cel care trei decenii mai târziu avea să proiecteze zeci de clădiri din oraș printre care și Palatul Cultural a cărui construcție a fost finalizată în 1913.

În semn de cinstire și omagiere a marelui arhitect al Aradului, dar și din dorința de a crește atractivitatea clădirii care găzduiește Filarmonica și Complexul Muzeal, Primăria Arad a finanțat realizarea de către sculptorul arădean Rudolf Kocsis a unei statui în mărime naturală a arhitectului Ludovic Szántay. Aceasta a fost dezvelită la ora 18.00, la intrarea principală a Palatului Cultural.

La ora 18.30, în holul Filarmonicii arădene, a avut loc vernisajul expoziției dedicate aceleași personalități, iar seara s-a încheiat cu un concert festiv, vocal simfonic cu orgă, organizat de Filarmonică.

”Astăzi vom marca pentru noi un moment important, finalizarea lucrărilor de restaurare și punere în valoare a Palatului Cultural. Dar totodastă pentru noi este o mare bucurie că putem sărbători astăzi, dezvelirea statuii lui Ludovic Szántay, arhitectul renumit al Aradului, cel care a realizat acest edificiu deosebit”, a salutat viceprimarul Levente Bognar începutul evenimentului.

 

Galerie foto (77)


Scrie un comentariu

trimite