Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

 Clubul Rotary Arad Cetate: “Femeile și diabetul zaharat”

În 14 noiembrie 2017 a fost Ziua Mondială a Diabetului. Cu acest prilej și Clubul Rotary Arad Cetate se alătură Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în campania “Femeile și diabetul zaharat”.

 Clubul Rotary Arad Cetate: “Femeile și diabetul zaharat”
Comentează 0

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, a cărei temă o reprezintă anul acesta “Femeile și diabetul zaharat”, Clubul Rotary Arad Cetate se alătură Societatii Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice într-o campanie ce are ca obiectiv informarea publicului în ceea ce privește prevenția și tratamentul diabetului gestațional, precum și sarcina la pacienta cu diabet.

Așadar, anul acesta ne-am propus să ne unim forțele pentru a lupta împotriva diabetului zaharat și a complicațiilor provocate de această afecțiune, încurajând comunitățile locale să adopte un stil de viață sănătos.

Acțiunea propusă de Clubul Rotary Arad – Cetate s-a materializat într-o Conferință de conștientizare care a avut loc astăzi 14 noiembrie, între orele 17.00 – 19.30 la Sala Festivă Ștefan Cicio Pop a Universității de Vest Vasile Goldiș.

 Subiectele abordate au fost:

Dulce și Amar! Predispoziția genetică în Diabetul Gestațional – Conf. Dr. Cristina Popescu și Prof. Belengean Valeria (din cadrul Laboratorului de Genetică al Unversității de Vest Vasile Goldiș

Reactualizări în îngrijirea persoanei diabetice – Dr. Hanc Daniel – Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, secția Diabetologie

Diabetul Zaharat și Sarcina dr. Vornic Ioana - Maria – Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, secția Obstetrică Ginecologie

Echilibrul prin alimentație – Nutriționist și Dietetician Adelian Roșu.

Diabetul reprezintă una dintre cele mai importante cauze de deces în rândul femeilor. 2 din 5 femei cu diabet sunt de vârstă reproductivă. Femeile cu diabet de tip 2 sunt mai predispuse bolilor cardiovasculare, iar pacientele cu diabet de tip 1 prezintă un risc crescut de pierdere a sarcinii și de a naște copii cu malformații.

Mai multe informații despre diabetul gestațional, tratament și metode de prevenție, puteți afla pe pagina SRDNBM, www.facebook.com/SocietateadeDiabet.  

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (SRDNBM) a fost înfiinţată cu scopul de a contribui la creşterea continuă a nivelului profesional, ştiinţific şi deontologic al membrilor săi, prin unirea eforturilor pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale de specialitate şi pentru sporirea calităţii şi eficientei actului medical, în beneficiul pacienţilor cu diabet zaharat din Romania. Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice reuneşte cei mai importanţi diabetologi şi specialişti în domeniul bolilor metabolice şi de nutritie din tara noastră.

 

C. P.

 

Galerie foto (10)


Scrie un comentariu

trimite