Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Veste bună pentru investitori. Se reduce considerabil birocrația pentru începerea unei afaceri în Arad

Primarul Gheorghe Falcă a anunțat, luni, că vor fi luate câteva măsuri în sprijinul investitorilor, care se vor bucura de o birocrație mult redusă pentru obținerea avizelor și autorizațiilor.

Veste bună pentru investitori. Se reduce considerabil birocrația pentru începerea unei afaceri în Arad
Comentează 0

Primăria va facilita demararea unei afaceri în oraș, prin măsuri care urmează să fie aprobate în ședința Consiliului Local Municipal de marți.

”În ședința de marți vom constitui pentru investitori Comisia de Acord Unic și Comisia Tehnică de avizare a proiectelor investitorilor. Dacă până acum comisia se întâlnea o dată pe lună, după această hotărâre ce va fi aprobată de consilieri se va întâlni de două ori pe săptămână, la fel și pentru acordul unic. Obținerea tuturor avizelor va fi sprijinită de Primăria Arad, astfel încât timpul de care investitorul are nevoie pentru obținerea documentațiilor se va reduce la cel mult 30 la sută din timpul de care aveau nevoie până în acest moment”, a declarat, luni, primarul Gheorghe Falcă.

Comisia de Acord Unic va fi condusă de arhitectul șef al orașului, dar va avea și membri din societăți de care depind acordarea unor avize, precum Compania de Apă Arad, Delgaz Grid, CET Hidrocarburi, Enel Distribuție Banat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția de Sănătate Publică, Compania de Transport Public, Telekom Romania Communication, RCS&RDS, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare sau Unitatea de Administrare Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite