Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Comisia Europeană să prezinte urgent un pachet masiv de redresare și să pună în aplicare votul Parlamentui European”

„Comisia Europeană trebuie să de dovadă de solidaritate față de cetățenii europeni care și-au pierdut locurile de muncă, sau ai căror membri de familie au fost afectați de Covid-19, sau au fost nevoiți să își închidă afacerile care generau venituri la bugetele de stat ale țărilor membre”, susține europarlamentarul liberal, Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă: „Comisia Europeană să prezinte urgent un pachet masiv de redresare și să pună în aplicare votul Parlamentui European”
Comentează 0

„Comisia trebuie să nu mai piardă timpul cu chestiuni birocratice și să propună de urgență un pachet masiv de investiții pentru redresare și reconstrucție și pentru a sprijini economia europeană acum în criză dar și în perioada imediat următoare. Investițiile necesare trebuie finanțate printr-un CFM majorat, prin fondurile și instrumentele financiare existente la nivel european și prin obligațiuni de redresare garantate de bugetul UE”, arată Falcă.

Europarlamentarul român crede că acest mecanism trebuie să dubleze măsurile luate deja de Mecanismul european de stabilitate, Banca Europeană de Investiții și Banca Centrală Europeană.

„Estimările făcute la nivel european vorbesc despre o scădere a PIB-ului UE cu aproximativ 7.4%, iar asta înseamnă că în curând va exista o nevoie urișă de finanțare. Această cerere poate fi asigurată prin emiterea de obligațiuni de recuperare pe termen lung, obligațiuni garantate de UE. Astfel s-ar putea asigura necesarul de aproximativ 2.000 de miliarde de euro, atât cât se estimează că are nevoie economia europeană pentru a trece cu bine peste această criză”, mai spune Falcă.

„Acest pachet trebuie susținut din împrumuturi, granturi și plăți directe pentru investiții și capitaluri proprii, iar fondurile să fie gestionate direct de către Comisie, care să le direcționeze către programele europene care se bucură de o supraveghere parlamentară deplină. Considerăm că a trecut vremea în care Comisia acționa fără acordul Parlamentului. Legislativul european este singura structură europeană cu legitimitate democratică și Comisia trebuie să țină cont de votul parlamentrilor”, încheie Falcă.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite