Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un bărbat din Statele Unite, dar născut la Arad, și-a găsit familia naturală prin intermediul paginii de Facebook Copiii niciodată uitați ai României

Un bărbat de 32 de ani, american acum, dar născut în Arad, a postat pe pagina de Facebook The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României un mesaj, în încercarea de a-și găsi mama care l-a dat spre adopție. A aflat că din păcate mama sa a murit, însă și-a găsit tatăl și frații, care trăiesc într-o comună din județul Arad.

Un bărbat din Statele Unite, dar născut la Arad, și-a găsit familia naturală prin intermediul paginii de Facebook Copiii niciodată uitați ai României
Comentează 0

„Salutări din USA!

Numele meu la naștere a fost ROMEO LATCU, sunt născut în 21 martie 1991 la ARAD. Numele mamei biologice a fost LATCU ELENA în momentul nașterii. Am o poza cu mama mea de la adopție, dar nu o public, deoarece nu am acordul ei. Aș dori tare mult să văd cum arată acum și dacă mai am frați sau surori.

Vă rog mult să îmi DISTRIBUIȚI anunțul cât mai mult în speranța că îmi voi putea cunoaște familia. Dacă aveți informații vă rog să scrieți în privat paginii. VĂ MULȚUMESC foarte mult!!”, este mesajul postat de Lațcu.

Și-a găsit familia la Zărand

Postarea a adunat peste 100 de comentarii și a fost distribuită de peste 480 de ori, bărbatul fiind îndemnat să-și caute mama la Zărand sau Pâncota. Bărbatul a început să primească informații la foarte scurt timp după ce a fost făcută postarea și nu a durat mult până ce a aflat unde sunt ai săi. Până la urmă s-a dovedit că familia sa se află în Zărand, dar mama nu se mai află în viață, decedând în urmă cu câțiva ani.

Din 2015, de când a fost creată de Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă originară din judeţul Buzău şi stabilită în Irlanda, care a început să îşi caute fratele adoptat în străinătate, pagina Facebook The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României a ajutat la reunirea a aproape 2.500 de familii, iar alte sute de copiii își caută în momentul de față mamele, tații, frații și surorile. „Numărul reuniunilor se apropie de 2.500. Foarte multe cazuri nu doresc să facă publică căutarea familiei. Cazurile care doresc să facă publică căutarea familiei sunt publicate pe pagina noastră. Cele care nu doresc căutarea publică, încercăm a le găsi rudele online, de asemenea prin căutări la vechile adrese și prin autorități”, a declarat pentru ARQ, Ileana Cunniffe Băiescu.

Familia, nerăbdătoare să-l vadă pe Romeo

Aceasta susține că s-au dat copii spre adopție în toate colțurile lumii, astfel că pagina are solicitări din multe zone. „Solicitările vin în marea majoritate din America, Canada, Australia dar și din multe țări europene. Copiii au fost adoptați în toate colțurile lumii. În cazul de față, familia este foarte nerăbdătoare să vorbească curând cu băiatul adoptat. Abia mai pot să-și stăpânească emoțiile. Apelul video între persoana adoptată și familia biologică încă nu a avut loc. Emoțiile sunt foarte mari, dar cu siguranță se va face și următorul pas, apelul video”, a încheiat Ileana Cunniffe Băiescu.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite