Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Stare de asediu la Washington: susţinătorii lui Trump au intrat în Capitoliu, în încercarea de a bloca validarea noului preşedinte (VIDEO)

Congresul Statelor Unite a început, miercuri, procesul de validare al rezultatului alegerilor prezidențiale. Vicepreședintele Mike Pence a început procesul de numărare a voturilor. Până acum o formalitate, această procedură este urmărită cu atenție în contextul în care Donald Trump încearcă prin orice modalitate să răstoarne rezultatul alegerilor câștigate de Joe Biden cu 306 de voturi la 232, scrie digi24.ro. Primarul Washingtonului a declarat stare de asediu, după ce mii de susținători ai lui Donald Trump au înconjurat clădirea Capitoliului și chiar au pătrus înăuntru, informează realitatea.net.

Stare de asediu la Washington: susţinătorii lui Trump au intrat în Capitoliu, în încercarea de a bloca validarea noului preşedinte (VIDEO)
Comentează 0

Conform digi24.ro, susținătorii lui Trump au luat cu asalt clădirea în timp ce unii dintre legislatori, pe cale să fie evacuați, s-au baricadat în săli de ședință. În mai multe clipuri video se poate vedea cum oficialii americani încearcă să blocheze ieșirile. Sala de Senat ar fi deja ocupată de protestatari, iar unul dintre ei a fost fotografiat stând pe scaunul președintelui Senatului. De menţionat că vicepreședintele Mike Pence, care nu a dat curs solicitării făcute de Trump de a bloca validarea lui Biden, ar fi fost evacuat din clădirea Capitoliului după ce protestatari înarmați au ajuns în clădire. În acest moment ar avea loc confruntări armate între protestatari și forțele de ordine, conform mai multor informații din presa americană.

Potrivit presei americane şi a celei internaţionale, protestatarii au fost incitaţi de Trump, care a aruncat cu acuze în stânga şi dreapta că alegerile pe care le-a pierdut în faţa lui Joe biden ar fi fost fraudate, fără a reuşi însă să aducă dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale.

Pentru detalii şi VIDEO intraţi AICI şi AICI.

Foto: Captură Twitter via digi24.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite